29 Ιουνίου, 2022

Μ. Μποκέας από Σύδνεϊ: «Η ομογένεια διατηρεί ισχυρή τη μνήμη»

Στην Αυστραλία στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της 81ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, που κορυφώνονται με ενεργή παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης, συμμετέχει ο Δήμος Μαλεβιζίου.
Ήδη βρίσκονται στο Σύδνεϊ η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Τη συγκίνησή του για την ομογένεια, αλλά και για τη συμμετοχή του Μαλεβιζίου στους εορτασμούς εξέφρασε ο Μενέλαος Μποκέας αναφέροντας: «Αυστραλία. Δέος και τιμή. Εδώ που χτυπάει δυνατά ή καρδιά μιας από τις πολυπληθέστερες ελληνικές κοινότητες, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Μαλεβιζίου συμμετέχουν στους εορτασμούς της 81ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης. Με βαθιά συγκίνηση ο συντοπίτης μας Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος μας αγκάλιασε σήμερα στην ετήσια τελετή της Μάχης της Κρήτης στο Σύδνεϊ. Την ίδια συγκίνηση που νιώσαμε με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, τονίζοντας ότι «οι λαοί μπορούν να πετύχουν πολλά όταν στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον» στα εγκαίνια της έκθεσης για την Κρήτη στο 1821. Στη χώρα αυτή που τους υποδέχθηκε φιλόξενα και γενναιόδωρα, η ομογένεια επί δεκαετίες διατηρεί ισχυρή τη μνήμη, παρά τη μεγάλη απόσταση από την πατρίδα». Αύριο, Δευτέρα 16 Μαΐου θα προβληθεί στο Σύδνεϊ το ντοκιμαντέρ «Κρουσώνας στα χνάρια του Καπετάν Σατανά».