30 Σεπτεμβρίου, 2023

Live : Eνημέρωση για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία – 46 διαγνωσμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας (vid)

Στα 46 ανέρχονται τα διαγνωσμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία, που έχει βυθιστεί κάτω από τόνους λάσπης. Από αυτά 6 άτομα νοσηλεύονται, σύμφωνα με την ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία Daniel, όπως τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση για τις πλημμύρες από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, την Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Γιάννη Αρτοποιό.

Νωρίτερα την Τρίτη (12.09.23), στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διεξήχθη η πρώτη σύσκεψη του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων για την εικόνα ως τώρα από τις περιοχές που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία Daniel.

Η παροχή βοήθειας στους κατοίκους, η άντληση υδάτων, οι διανοίξεις δρόμων και οι υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται σε 21 χωριά της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel ήταν η πρώτη προτεραιότητα που συζητήθηκε στη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Δείτε live την ενημέρωση:

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους δήμους παρέχουν βοήθεια σε νερό, τρόφιμα, καύσιμα για γεννήτριες ή ότι άλλο αιτούνται οι τοπικές κοινότητες και οι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα, από τα 21 χωριά, υπάρχουν 7 – Πηνειάδα, Κεραμίδι, Βλοχός, Μεταμόρφωση, Μάραθος, Κόρδα και Κοσκινάς, τα οποία δεν έχουν ακόμη οδική πρόσβαση καθώς δεν έχει υποχωρήσει ακόμη η στάθμη των υδάτων.

Πηγή: newsit.gr