26 Απριλίου, 2024

Ληστεία σε κατάστημα ρολογιών: Πώς έδρασαν οι δράστες

Οι ληστές που εισέβαλαν σε κατάστημα ρολογιών της Rolex φορούσαν full face, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και απειλούσαν τους υπαλλήλους με όπλο.

Αστραπιαία έδρασαν οι ληστές οι οποίο δεν δίστασαν να εισβάλουν σε κατάστημα ρολογιών Rolex στην «καρδιά» της Αθήνας, μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος, και να αποσπάσουν τουλάχιστον 15 πανάκριβα προϊόντα.

Ήταν λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρίτης όταν οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα επί της Κολοκοτρώνη, και χτυπώντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, τον φύλακα στο κεφάλι με το όπλο, τον ακινητοποίησαν και έδρασαν αμέσως.

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν, σύμφωνα με το protothema, την αποχώρηση ενός πελάτη και βρίσκοντας ανοιχτή την πόρτα ασφαλείας μπήκαν στο κατάστημα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η υπάλληλός του στους αστυνομικούς.

Άφησαν πίσω το όπλο του εγκλήματος

Φορώντας full face και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, «σήκωσαν στον αέρα» όσα προλάβαν, έχοντας υπό την απειλή όπλου τους υπαλλήλους του καταστήματος οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.

Χρησιμοποιώντας ένα σφυρί, το οποίο άφησαν στον τόπο του εγκλήματος, άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες στις οποίες υπήρχαν τοποθετημένα τα ελβετικά πανάκριβα ρολόγια.

Αρπάζοντας 15 ρολόγια τράπηκαν σε φυγή αφού επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή της πλατείας Κολοκοτρώνη αλλά και των παράπλευρων δρόμων σε αυτή, προκειμένου να βρουν την διαδρομή που ακολούθησαν για να φτάσουν στο κατάστημα αλλά και τον τρόπο διαφυγή τους.

πηγή: in.gr