28 Ιουνίου, 2024

Λίνα Μενδώνη από Ηράκλειο: Η Κρήτη διαθέτει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα και πλούτο (vid)

Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης της στην Ανατολική Κρήτη, η οποία ξεκίνησε το πρωί με σύσκεψη εργασίας και αντικείμενο τα έργα του ΕΣΠΑ στην Κρήτη, την πορεία και την εξέλιξη τους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει κατά την τελευταία επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού τον περασμένο Μάρτιο.

Υποδεχόμενος την Υπουργό Πολιτισμού ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε την «διαχρονική και εξαίρετη συνεργασία» με κοινό στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα, για την υλοποίηση παλιών και νέων έργων του ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε πως πρόκειται για έργα σε όλη την Κρήτη με εξαιρετικά μεγάλο προϋπολογισμό. «Αυτό που προσπαθούμε να έχουμε είναι ισόρροπη ανάπτυξη του τομέα του πολιτισμού σε όλο το νησί και μέσα από το ΕΣΠΑ και μέσα από άλλες πηγές χρηματοδότησης», τόνισε. Ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού και τις υπηρεσίες για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας πως έχει κτιστεί σε σταθερές βάσεις και προχωρεί με ολοκληρωμένες μελέτες.

Η Υπουργός Πολιτισμού σημείωσε πως η Κρήτη διαθέτει τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα και πλούτο. «Επομένως επιβάλλεται να είμαστε εδώ για να εξετάζουμε την εξέλιξη όσων αποφασίζουμε και να δούμε με τις υπηρεσίες, πως θα επιλύσουμε τυχόν θέματα που έχουν προκύψει ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά». Η Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσει κατά την παρουσία της στο νησί, με πρώτη εκδήλωση τα εγκαίνια του Μουσείου Αγίου Νικολάου που θα γίνουν το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00.

Την Πέμπτη το πρωί, η Υπουργός Πολιτισμού αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στο σεμινάριο «Cultural Heritage School 3», που πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Οροπέδιο Λασιθίου όπου στις 12:00 θα μετέχει σε σύσκεψη για το Δικταίον Άντρο ενώ στις 17:00 θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι. Την Παρασκευή, τελευταία μέρα επίσκεψης της, η Λίνα Μενδώνη θα συμμετάσχει σε σύσκεψη για την ΟΧΕ Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων. Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί, στην Περιφέρεια Κρήτης. Έπειτα στις 13:00, η Υπουργός θα βρίσκεται στον Δήμο Ηρακλείου για την προγραμματισμένη σύσκεψη σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση για τα Ενετικά Τείχη.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: poo.gr