20 Φεβρουαρίου, 2024

Λέσβος: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού – Διασώθηκε ένας από τους 14 που βρίσκονταν στο πλοίο που βυθίστηκε

Εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων και της μηχανικής βλάβης βυθίστηκε εμπορικό πλοίο με δεκατέσσερις αλλοδαπούς ναυτικούς κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομορών και μήκους περίπου 106 μέτρων, βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού.

Είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου, ήταν φορτωμένο με αλάτι και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Τα ίχνη του χάθηκαν νωρίς το πρωί της Κυριακής (26/11) και έκτοτε τα 13 από τα 14 μέλη του πληρώματος αγνοούνται.

Ο καπετάνιος του πλοίου, μετά τις 7:00 δήλωσε μηχανική βλάβη και στις 8:20 έστειλε σήμα «mayday», όπου και δήλωσε κλίση. Έπειτα χάθηκε από τα ραντάρ. Στη συνέχεια, παραπλέων πλοίο κάλεσε το Λιμενικό για να ειδοποιήσει για το περιστατικό.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα τρία μέτρα ύψος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάποιο κύμα ίσως χτύπησε το πλοίο με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει.

Στην περιοχή βρίσκονται πολλά παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν αποπλεύσει ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος και έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμα, έχει ενεργοποιηθεί και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ένας άνδρας εντοπίστηκε στη θάλασσα, χωρίς σωσίβιο, και ανασύρθηκε ζωντανός.

πηγή: MEGA TV