26 Απριλίου, 2024

Λάζαρος Λασκαρίδης: Στο νεκροταφείο Καλλιθέας την Τετάρτη η κηδεία του

Στο κοιμητήριο Καλλιθέας θα γίνει αύριο Τετάρτη 10 Μαίου 2023 στις 13:30 η κηδεία του δημοσιογράφου και αντιδημάρχου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη που έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από πτώση από μπαλκόνι.

Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να διατεθούν δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων.

Το «αντίο» της ΕΣΗΕΑ στον Λάζαρο Λασκαρίδη
Ο Λάζαρος Λασκαρίδης νοσηλευόταν επί 12 μέρες στο νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» ως πολυτραυματίας σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης, ανήμερα των γενεθλίων του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας βγήκε έξω σε ένα εσωτερικό μπαλκόνι του κτιρίου. Στηρίχθηκε σε ένα κάγκελο το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει να πέσει στο κενό από ύψος 2,5-3 μέτρων.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1968. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, αρχικά στην εφημερίδα «Ελεύθερος» στο ελεύθερο ρεπορτάζ και αμέσως μετά στις εφημερίδες «Δημοκρατικός Λόγος» και «Αυριανή», καθώς και στους σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Κανάλι 29» και «Κανάλι 5», όπου ειδικεύτηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Ως πολιτικός συντάκτης εργάστηκε, επίσης, σε πολλά άλλα Μέσα Ενημέρωσης, όπως στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Γαύρος», «Ισοτιμία», «Νίκη», «Παρασκευή +13», «Το Ποντίκι», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Αθήνα 9,84» στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Alter 5», «Tempo», «TV Πειραιάς» και «Seven».

Με την εφημερίδα «Παρασκήνιο», κυκλοφόρησαν το 2016 τα βιβλία του «Να σου πω τη μοίρα σου» και «Η Παναγία της Τήνου σώζοι τον βασιλέα», ιστορικού περιεχομένου, που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.

Την περίοδο 1996-2007 είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Είχε επίσης θητεύσει στα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετούσε ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας.