1 Δεκεμβρίου, 2022

Λάρισα: Άνοιξε η ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης 12 ώρες μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου

 Σήμερα, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, το πρωί, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης του εύφλεκτου υλικού από το βυτιοφόρο που ανατράπηκε στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από την ολοκλήρωση της επιχείρησης δόθηκε στην κυκλοφορία και η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η οποία είχε κλείσει από χθες, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, και πλέον η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Υπενθυμίζεται ότι η ανατροπή του φορτηγού έγινε στο 367ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην έξοδο προς τη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας.

Μάλιστα, υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, για τον λόγο αυτό οργανώθηκε μια επιχείρηση με εφαρμογή πρωτοκόλλου ενεργειών σε βυτιοφόρο όχημα.

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο στο οποίο είχε ανατραπεί το βυτιόφορο έριξαν τόνους νερού και αφρού για να αποσοβήσουν τον κίνδυνο φωτιάς και εκρήξεων.

«Καθηλώθηκαν» και τα τρένα

Για προληπτικούς λόγους, δε, η πυροσβεστική είχε ζητήσει και την διακοπή κυκλοφορίας των τρένων με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Ειδικότερα, από τις 18.15 το απόγευμα της Τετάρτης, η κυκλοφορία μεταξύ Λάρισας – Λιτόχωρου, διεκόπη από την αστυνομία. Η αμαξοστοιχία 61 σταμάτησε στον Ευαγγελισμό και η 58 στη Λάρισα, σύμφωνα με την Hellenic Train.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την άφιξη στον τελικό προορισμό τους, η Ηellenic Τrain δρομολόγησε λεωφορεία μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, μεταξύ των δύο σημείων που υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις Αρχές.