30 Μαΐου, 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλουμε πορεία προόδου ή πάμε πίσω αυτό είναι το δίλημμα

Σαφές δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του MEGA. Κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα και σταθερότητα το «χαρτί» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κυβέρνηση σε προοδευτική κατεύθυνση και υποκλοπές στη φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα.

Το δίλλημα της προόδου ή της οπισθοχώρησης, της επιλογής μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα στις κάλπες της 21ης Μαΐου έθεσε ο πρωθυπουργός από την Ρόδο, εγκαλώντας για ακόμα μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ για το κόστος του προεκλογικού του προγράμματος.

«Τάζει 80 δις, αρνείται να τα κοστολογήσει. Θα προκύψουν από το γνωστό λεφτόδεντρο. Ξέρετε γιατί τα λέει όλα αυτά; Ξέρει ότι αποκλείεται να κερδίσει οπότε δεν του στοιχίζει τίποτα να σας τάζει τον ουρανό με τα άστρα».

«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει μετατραπεί σε αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση και στον Νίκο Ανδρουλάκη και την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, την οποία και χαρακτήρισε «Βαβέλ».

«Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχει μετατραπεί σε αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρασύροντας την παράταξή του σε τυφλό μέτωπο κατά ΝΔ. Όλοι είναι ενωμένοι σε κάτι, να μην είμαστε εμείς κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός. Αλλά αυτό δεν συνιστά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα επέμεινε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένο και κοστολογημένο τονίζοντας πως θα εφαρμοστεί.

«Όσο και αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό εμείς δεν θα συμμορφωθούμε με τα υποδείξεις τους. Η 13η σύνταξη θα δοθεί στους συνταξιούχους. Τα αναδρομικά θα δοθούν κανονικά. Όλα όσα προβλέπει το πρόγραμμά μας θα δοθούν κανονικά. Είναι μετρημένα είναι κοστολογημένα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στη προοδευτική διακυβέρνηση, στέλνοντας το μήνυμα πως αντίπαλος είναι η δεξιά.

«Πάντοτε το μέτωπο ήταν με τη δεξιά και όχι με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Έτσι και εμείς απλώνουμε το χέρι σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες».

«Δεν νοείται πολιτική νομιμοποίηση μια κυβέρνησης που δεν περιλαμβάνει το πρώτο κόμμα»

Σε συνέντευξη του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», ο Αλέξης Τσίπρας, ξορκίζει το σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης των ηττημένων.

«Όσο λογικό και αυθεντικά δημοκρατικό είναι να αποτυπωθούν δίκαια οι πολιτικοί συσχετισμοί στην κατανομή των εδρών στη Βουλή, άλλο τόσο λογικό και αυθεντικά δημοκρατικό είναι τον πρώτο λόγο στον σχηματισμό κυβέρνησης να έχει το πρώτο κόμμα. Δεν νοείται κατά τη γνώμη μου πολιτική νομιμοποίηση μιας κυβέρνησης που δεν περιλαμβάνει το πρώτο κόμμα».

Ο Νίκος Ανδρουλάης από την Πάτρα, συνέχισε τον διμέτωπο και επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το μήνυμα όλων εμάς είναι ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να πάνε και οι δύο σπίτι τους. Τέρμα η περιφρόνηση του λαού, μην επιλέξετε με φόβο αλλά με ελπίδα».

«Πρέπει να τελειώνουμε με το μεγαλύτερο και μικρότερο κακό. Φτάνει πια με τη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα κακά της μοίρας τους. Ας επιλέξουμε το καλύτερο», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός κατάλαβε πως κανείς από αυτούς δεν έχει πρόγραμμα», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Τα κομματικά επιτελεία ετοιμάζονται για την κρίσιμη τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες.

πηγή: MEGA TV