4 Μαΐου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην Τήνο o Πρωθυπουργός για τον Δεκαπενταύγουστο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 15 Αυγούστου, θα μεταβεί στην Τήνο, όπου θα παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη», όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το iEidiseis, με την επιστροφή του στις 16 Αυγούστου στην Αθήνα, μετά από πολυήμερη εκκωφαντική σιωπή και απουσία, φυσική και πολιτική, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του ένα «βουνό» προβλημάτων που δημιουργήθηκαν σε λιγότερο από δύο μήνες της δεύτερης κυβερνητικής θητείας.

Η οργή στην κοινωνία για την αδιανόητη ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ. που είχε ως αποτέλεσμα την άγρια δολοφονία του 29χρονου, δεν λέει να κοπάσει, παρά τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, τα τελευταία εικοσιτετράωρα περί μηδενικής ανοχής στη βία και απόδοσης των δεουσών ευθυνών σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή. Το ίδιο και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που συνεχίζει να ζητάει με ένταση τις παραιτήσεις του υπουργείου …ΠΡΟΠΟ και – ή έστω – του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, συνεχίζοντας την τακτική της άμυνας, εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποστηρίζοντας ότι «με δεδομένη την πληροφόρηση για οξυμένο κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων, σε διάφορα σημεία της Αττικής, και ενόψει των αγώνων ελληνικών ομάδων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, εκπονήθηκε πολυήμερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία μετείχαν πάνω από 2.100 αστυνομικοί που έδρασαν πολύτροπα, αποτρέποντας ή αποσοβώντας εν τη γενέσει τους παραβατικά φαινόμενα».