27 Ιουλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα Ποσειδώνια ο Πρωθυπουργός – Δίπλα σε κάθε μάχη της ναυτιλίας

Το παρών στα εγκαίνια της ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια» έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, που έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων της Έκθεσης, στην ομιλία που έδωσε αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας, τόσο για την οικονομία της Ελλάδας όσο και αυτήν της Ευρώπης.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη ναυτιλία καθώς η πράσινη ανάπτυξη εξαπλώνει τις δραστηριότητές της, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε αυτήν την πρόκληση, προαναγγέλλοντας πως η Ελλάδα επεξεργάζεται πρόγραμμα αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ώστε 12 ελληνικά λιμάνια μέχρι το 2030 να μπορούν να έχουν πλήρεις υποδομές για να μπορούν να ηλεκτροδοτούνται τα σύγχρονα πλοία που ναυπηγούνται με νέες οικολογικές προδιαγραφές.

«Θέλω να ξέρετε ότι θα είμαι δίπλα σας σε κάθε μάχη που θα δώσει η ελληνική ναυτιλία για να δυναμώσει αυτή η αλυσίδα αξίας με επίκεντρο τη χώρα μας. Από την πράσινη μετάβαση μέχρι τα ασφαλή λιμάνια και από την αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων μέχρι την ενίσχυση του έμψυχου υλικού για τις δεξιότητες που απαιτούν οι εξελίξεις. Όμως ο πρώτος ρόλος ανήκει πάντα σε εσάς, στη διορατικότητα και την τόλμη σας. Άλλωστε το μυστικό επιτυχίας της ελληνικής ναυτιλίας υπήρξε ανέκαθεν η ικανότητά σας να κάνετε τις δυσκολίες, ευκαιρίες», είπε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

πηγή: MEGA TV Save & continue editing

madata.gr