27 Ιουλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει

Νέο μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία στέλνει, το Σάββατο (25/05), ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει και των ευρωεκλογών 2024 της 9ης Ιουνίου, τονίζοντας με νόημα πως «όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει».

Ακόμα, σε σχετική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «και αν η Βόρεια Μακεδονία αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη». Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε πως ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρώπη «περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα»

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα» και συμπλήρωσε το εξής: «Λύση-πακέτο δεν συζητείται. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., επίσης, ανέφερε: «Και επειδή σε Ελλάδα και Τουρκία κάποιοι τρέφονται από την ελληνοτουρκική κρίση, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας ρωτήστε τους ακρίτες μας που βλέπουν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών. Ή τους νησιώτες μας που είδαν τις τοπικές οικονομίες να τονώνονται από τη βίζα στους τούρκους επισκέπτες. Δείτε επίσης τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές πλαίσιο. Αντιπαράθεση ή προσπάθεια συνύπαρξης με τον γείτονάς μας όταν λίγο πιο κάτω η Μέση Ανατολή φλέγεται και στην καρδιά της Ευρώπης μαίνεται ο πόλεμος;».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σύνθετο ζήτημα για την ακρίβεια»

Για «σύνθετο ζήτημα που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις» έκανε λόγο, στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. τοποθετήθηκε για την ακρίβεια, την Παρασκευή (24/05), στη Βουλή, λέγοντας πως «η φέτα πωλείται στην Ελλάδα μόλις για 6,28 ευρώ το κιλό».

Χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Άλλα είναι ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε και εμείς. Αντιτάσσοντας εθνικές παρεμβάσεις και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες».

πηγή: ieidiseis.gr