22 Φεβρουαρίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθώ καμία αλαζονεία ή αντίληψη πολιτικής υπέροχης

Την τροχιά ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται η χώρα πρόβαλλε στις επαφές του με στελέχη της αγοράς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, στέλνοντας ταυτόχρονα και μηνύματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα ανεχτεί φαινόμενα αλαζονείας.

Σε επίπεδο κορυφής συνεχίζονται οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο από όπου ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ομογενείς διεμήνυσε ότι η Ελλάδα κινείται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης.

«Έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο. Η πρόκληση είναι να τον συνεχίσουμε να τον διευρύνουμε να τον εδραιώσουμε και η επίπτωση από αυτόν τον ενάρετο κύκλο να μπορέσει να διαχυθεί σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να γνωρίζει ότι τελικά μπορεί να έχει ένα μέρισμα από αυτήν τη νέα δυναμική ανάπτυξη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αρκετά παιδιά που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης τώρα επιστρέφουν έχουν πειστεί ότι η χώρα έχει μπει σε μακρόχρονη πορεία ανάπτυξης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από το βήμα του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου της Morgan Stanley και του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε νέο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του, σχολιάζοντας παράλληλα την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω καταστήσει επίσης πολύ σαφές στην ομάδα μου ότι δεν θα ανεχθώ καμία αλαζονεία ή καμία αντίληψη πολιτικής υπεροχής απλώς και μόνο επειδή η αντιπολίτευση βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Η μεγαλύτερη αντιπολίτευση για εμάς είναι τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας».

Τα γλυπτά του Παρθενώνα και οι… βόλτες στην Ακρόπολη

«Φαίνονται καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα υπερσύγχρονο μουσείου που χτίστηκε γι’ αυτόν τον σκοπό». Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC για το πού θα φαίνονταν καλύτερα τα Γλυπτά του Παρθενώνα προκάλεσε την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δηλαδή αν τα Γλυπτά του Παρθενώνα «θα φαίνονταν καλύτερα» στο Μουσείο της Περγάμου, να τα πάμε στο… Βερολίνο (μετά την ανακαίνιση); Τι άστοχα επιχειρήματα είναι αυτά -στο BBC μάλιστα- για να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχολίασε: «Το μόνο που μπορούμε να πούμε στον κ. Κασσελάκη είναι όταν κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή να μπει στο μουσείο της Ακρόπολης κάποια στιγμή και να ενημερωθεί για την ιστορία και να μάθει κάποια πράγματα».

Αναστάτωση στο Μέγαρο Μαξίμου για τα τρία «όχι» του Αντώνη Σαμαρά

Αναστάτωση προκάλεσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τα τρία «όχι» του Αντώνη Σαμαρά με φόντο την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά τις ενστάσεις που διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός σε σχέση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν σήκωσε το γάντι που της πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς, παρά και τις ανάλογες ενστάσεις της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ για την επέκταση της ισότητας στο γάμο και στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε πάγιες θέσεις του η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το πρόγραμμά της όπως έχει εξαγγελθεί. Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός θα γίνει πράξη μέσα στη δεύτερη τετραετία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με το βλέμμα στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στις 7 Δεκεμβρίου η Κουμουνδούρου κατηγορεί τη ΝΔ για διγλωσσία στα εθνικά θέματα.

«Η κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ χειρίζονται το θέμα της Τουρκίας με εσωκομματικούς όρους. Με κριτήριο τις εσωτερικές τους ισορροπίες και τα εσωκομματικά τους παιχνίδια και όχι το συμφέρον της χώρας», σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για τα Ελληνοτουρκικά.

Αύριο συναντά τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας ο πρωθυπουργός

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Μ. Βρετανίας και πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος.

Αύριο είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρίσι Σούνακ, πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας. Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δηλώνει πως στην συνάντηση θα απορρίψει τις εκκλήσεις της Ελλάδας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Πηγή: megatv.com