27 Ιουλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άδικες οι κατηγορίες για συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, με τους κομματικούς μηχανισμούς να οργανώνουν τις τελευταίες περιοδείες και ομιλίες των αρχηγών που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Στις 11:00 το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Σε ερώτηση τι σημαίνει η σύγκλιση με την Ευρώπη στην οποία αναφέρεται τόνισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2009 όταν μας χτύπησε η κρίση η Ελλάδα ήταν κοντά στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους σχετικά με το κατά κεφαλή εισόδημα, μετά καταρρεύσαμε και τώρα πασχίζουμε να έρθουμε κοντά στην Ευρώπη. Αυτή την πολιτική την υπηρετεί η κυβέρνησή μας σταθερά από το 2009».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ψηφιακό κράτος, στην πληρωμή των συντάξεων στην ώρα τους, στην επιστολική ψήφο, ενώ είπε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και η Ευρώπη προσαρμόστηκε στις ελληνικές θέσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης κληθείς να κάνει απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του μέχρι τώρα και αν θα κάνει αλλαγές στην κυβέρνηση, έδειξε το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ και είπε ότι υπάρχει απόλυτη συνέπεια. Αναφέρθηκε στον νέο δικαστικό χάρτη, στις αυξήσεις, στις παρεμβάσεις στη φορολογική πολιτική, στην απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για την ακρίβεια
Σε ερώτηση για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε εκ νέου ότι όσο υπάρχει ακρίβεια η κυβέρνηση θα είναι πάνω από το πρόβλημα μέσω και σειράς στοχευμένων πολιτικών. «Η ακρίβεια πράγματι είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο, θέλω να πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της περιπέτειας, ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι η αύξηση των μισθών αποτελεί τη μόνιμη απάντηση έναντι της ακρίβειας, ενώ εξυπηρετεί και το στόχο της σύγκλισης με την Ευρώπη».

Για τα Τέμπη
Απαντώντας σε ερώτηση του MEGA για το κατά πόσον η κυβέρνηση συγκαλύπτει τυχόν κυβερνητικές ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι «οι κατηγορίες για συγκάλυψη είναι άδικες, γιατί η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και υπάρχουν 34 κατηγορούμενοι. Η κυβέρνηση έχει προσφέρει προς τη Δικαιοσύνη όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις ώστε η υπόθεση να τελεσιδικήσει σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα της. Σας φαίνεται αυτό για συγκάλυψη;»

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όποιος δεν έχει να βγει να το πει, θεωρώ ότι θα κάνει λάθος. Η κυβέρνηση είναι πάντοτε διαθέσιμη να συζητήσει θεσμικά στη Βουλή τυχόν ποινικές ευθύνες Υπουργών, αλλά προς ώρας δεν έχουμε δει να κατατίθεται τέτοιο αίτημα».

πηγή: MEGA TV