29 Ιουνίου, 2024

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός – Νίκησε 1-0 τον Άρη με γκολ του Βαγιανίδη

Σε έναν τελικό με πολλά νεύρα που κρίθηκε στην τελευταία φάση, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη 1-0 και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για 20η φορά στην Ιστορία του.

Το ματς κρίθηκε από το γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Βαγιαννίδης στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το ματς έγινε στο Βόλο κεκλεισμένων των θυρών και σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές, μία για τον Παναθηναϊκό (Κώτσιρας 51΄) και δύο για τον Άρη (65΄ Νταρίντα, 71΄ Ζιλ) 

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson είχε ένταση, πάθος, τρεις αποβολές, εναλλαγές συναισθημάτων αλλά όχι καλό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες και κρίθηκε με ένα γκολ buzzer beater από τον Γιώργο Βαγιαννίδη στο 90+6′ το οποίο έκρινε τον τίτλο και έδωσε στον Παναθηναϊκό το 20ο Κύπελλο Ελλάδας.

Οι πράσινοι ουσιαστικά στην τελευταία επίθεση του αγώνα, βγήκαν από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι στο οποίο ήρθε ο Βαγιαννίδης που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς και με δυνατό σουτ την έστειλε στον ουρανό της εστίας του Κουέστα.

Το γκολ του Βαγιαννίδη έστειλε στον ουρανό και τους φίλους του Παναθηναϊκού καθώς το τριφύλλι εκτός από το τρόπαιο εξασφάλισε και την Ευρωπαϊκή έξοδο για τη σεζόν 2024-25 και την ίδια ώρα όλοι οι παίκτες από τον πάγκο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν.

Αντίθετα οι παίκτες του Άρη δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι συνέβη και πως έχασαν το τρόπαιο αυτό καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έδειξαν καλύτερο πρόσωπο.

Στη διάρκεια των 90λεπτών τις δύο ομάδες τις κυρίευσε το άγχος καθώς εκτός από έναν τίτλο είχαν να διαχειριστούν και την Ευρωπαϊκή παρουσία την επόμενη σεζόν και αυτό φάνηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης. Για αυτό και οι φάσεις στα 90 λεπτά ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και η ένταση και το πάθος πολύ μεγαλύτερο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθούν δύο παίκτες του Άρη σε διάστημα έξι λεπτών, οι Νταρίντα στο 65′ και Εμβοντό στο 71′, ενώ ο Παναθηναϊκός που έμεινε πρώτος με ποδοσφαιριστή λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο είδε τον Κώτσιρα να αφήνει τους πράσινους με δέκα στο 51′. 

madata.gr