26 Ιουνίου, 2024

Κρήτη: Ελεύθερος μετά από 24 χρόνια ο Γιώργος Μεταξάκης – Είχε πνίξει τα τρία αγόρια του σε ποτάμι για να εκδικηθεί την σύζυγό του

Ο Γιώργος Μεταξάκης άφησε μόνο την κόρη του να ζήσει εκείνο το μοιραίο απόγευμα…

Η πρώην σύζυγός του, Αργυρώ παρέμεινε στο νησί για να μεγαλώσει το κορίτσι της που πλέον ζει στο εξωτερικό.

Σήμερα, 24 χρόνια μετά ο Γιώργος Μεταξάκης είναι ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο τον είχε καταδίκασε σε τρεις φορές ισόβια αλλά μετά από 19 χρόνια εγκλεισμού του στη φυλακή και με την καλή διαγωγή του αναγνωρίστηκε η δυνατότητα να επανενταχθεί ομαλά στην κοινωνία, μακριά όμως από την Αργυρώ Μεταξάκη και την κόρη τους.

Οι μνήμες όμως από την τριπλή παιδοκτονία στον ποταμό Αλμυρό της Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 1999, δεν έσβησαν ποτέ από τα μέλη της οικογένειας που έμειναν πίσω να θυμούνται τα τρία αγγελούδια που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα τους.

Η Αργυρώ Μεταξάκη, μετά το φριχτό έγκλημα που άλλαξε σε μια στιγμή της ζωή της, μάζεψε τα κομμάτια της μεγάλωσε τη μονάκριβη κόρη της, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τα τρία αγγελούδια της που βρήκαν φρικτό θάνατο από τα χέρια του πατέρα τους…

To χρονικό της τραγωδίας
Ήταν απόγευμα του Σεπτέμβρη του 1999. Ο Γιώργος Μεταξάκης ηθελε να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του για τον χωρισμό τους. Πήρε τα τέσσερα παιδιά του από το σπίτι που έμεναν με τη μητέρα τους με την πρόφαση να τα πάει βόλτα για να παίξουν. Η 12χρονη Κωνσταντίνα, ο 10χρονος Γιάννης, ο 4χρονος Νίκος κι ο 2 ετών αβάπτιστος γιος του, επιβιβάστηκαν στο αμάξι του πατέρα τους , ανέμελα να χαρούν το παιχνίδι μαζί του.

Όταν έφτασαν στον Αλμυρό ποταμό, ο Μεταξάκης έδεσε με τα κορδόνια των παπουτσιών του, την 12χρονη κόρη του πιστεύοντας ότι θα τρέξει να σώσει τα αδέρφια της, την ώρα που θα έπνιγε τους τρεις γιους του, στο ποτάμι. Την άφησε δεμένη μέσα στο αμάξι ενώ τα άλλα τρία τα έσπρωξε στο ποτάμι την ώρα που έπαιζαν ανυποψίαστα και τα εγκατέλειψε για να πνιγούν. Όταν επέστρεψε τρέχοντας στο αμάξι και τον ρώτησε φοβισμένη η 12 χρονη κόρη του για τα αδέρφια της, εκείνος της απάντησε ότι τα δηλητηρίασε. Αμετανόητος ο Μεταξάκης, πήρε την κόρη του με το αμάξι από το σημείο και την εγκατέλειψε δεμένη μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να φύγει και να προλάβει να κρυφτεί ο ίδιος. Όταν κατάφερε η 12χρονη να λυθεί, έτρεξε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κι έδειξε το σημείο που έπνιξε ο πατέρας της τα αδέρφια της.

Η σύλληψη του Μεταξάκη ήταν θέμα χρόνου. Ο ίδιος, αμετανόητος με φτηνές δικαιολογίες προσπαθούσε να κρύψει από τους αστυνομικούς τα εγκλήματά του.