29 Μαρτίου, 2024

Κριστιάνο Ρονάλντο-Μέσι: Τους θέλουν πακέτο στη Σαουδική Αραβία

 Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κόντρα στην Γκάνα έγραψε ιστορία όντας πλέον ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει σε πέντε διαφορετικά Μουντιάλ. Πρόσφατα, ο σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη τράβηξε τα βλέμματα πάνω του από τη συνέντευξη που έδωσε κριτικάροντας τους άλλοτε συμπαίκτες του, τον Τεν Χαγκ και τη διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ύστερα από τα όσα είπε… έμεινε ελεύθερος.

Πλέον, στόχος του είναι να πάει όσο πιο μακριά γίνεται με την εθνική του ομάδα. Αν τα καταφέρει, δε, να πάρει το τρόπαιο ο ίδιος δήλωσε ότι στα 37 του χρόνια θα αποσυρθεί. Αν όχι, θα συνεχίσει να παίζει μπάλα ως τα 40 του. Μέχρι τα 39 του πάντως θέλουν να τον έχουν στη Σαουδική Αραβία Αλ Νασρ και Αλ Χιλάλ.

Αμφότερες οι δύο ομάδες δίνουν πάνω από 305.000.000 δολάρια για να τον αποκτήσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror, «η Αλ Νασρ ήταν αυτή που εκδήλωσε πρώτη το ενδιαφέρον της για τον Ρονάλντο», αλλά το «Sky Sports» υποστηρίζει πως «στην κούρσα για την απόσπαση της υπογραφής του μπαίνει και η Αλ Χιλάλ (σ.σ. η πρώην ομάδα του Λουτσέσκου)».

Ο Ρονάλντο, στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Μόργκαν αποκάλυψε ότι απέρριψε μεταγραφή ύψους 305.00.000 δολαρίων το καλοκαίρι από ομάδα της Μέσης Ανατολής, για δύο χρόνια.

Τότε, ο «CR7» ήταν ανένδοτος ως προς την παραμονή του στην Ευρώπη, καθώς το Champions League ήταν αυτό που τον έκανε να θέλει να μην αλλάξει ήπειρο.

Η Αλ Χιλάλ ωστόσο δεν πτοείται και μετά τις εξελίξεις και φέρεται ότι επιστρέφει αποφασισμένη να δώσει όσα χρειαστούν για να τον κάνει δικό της. Αν αποσπάσει το «ναι» του τότε θα αφήσει ελεύθερο τον Οντιόν Ιγκάλο.

«Θέλω να δω να παίζουν μαζί στη Σαουδική Αραβία Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο»
Ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Abdulaziz bin Turki Al-Faisal είναι ανοιχτός σχετικά με τις προσπάθειες της χώρας να υπογράψει παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Οι βλέψεις της του βασιλείου μάλιστα έχουν στο… στόχαστρό τους και τον Μέσι. Λίγες μέρες μετά το κάζο που υπέστη η Αργεντινή από τη Σαουδική Αραβία, γίνεται γνωστό ότι στη χώρα θέλουν να τον δουν να αγωνίζεται εκεί.

«Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει στο πρωτάθλημά του (ο Ρονάλντο);», απάντησε στο στο Sky News ο πρίγκιπας και συνέχισε: «Είναι πρότυπο για πολλούς νεαρούς παίκτες – αυτός και ο Μέσι».

Μάλιστα τα σχέδια της χώρας δεν περιορίζονται μόνο στον Ρονάλντο. Ο πρίγκιπας Abdulaziz τονίζει πως, αν είναι δυνατόν, θα ήθελαν να φέρουν στη Σαουδική Αραβία τόσο τον Ρονάλντο όσο και τον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν Μέσι.

«Από κάτι τέτοιο θα ωφεληθεί πολύ ο τουρισμός στο βασίλειο. Αν γίνεται, θα ήθελα πολύ να τους δω να παίζουν και οι δύο στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας». Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Μέσι μένει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν αυτό το καλοκαίρι κι η φήμες για την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα έχουν ήδη αρχίσει να φουντώνουν.

protothema.gr