26 Απριλίου, 2024

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σαρανταεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μεγάλη εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, κατά της στυγνής χούντας των Συνταγματαρχών. Και σήμερα, μέχρι να κλείσουν οι πόρτες, ο κόσμος αποτίει φόρο τιμής στους νεκρούς και αφήνει ένα λουλούδι στην πόρτα που έλιωσε το τάνκ. Μετά το μεσημέρι οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν, με την μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Συγκίνηση και μνήμες ανεξίτηλες στο χρόνο. Νέοι που όρθωσαν το ανάστημά τους πριν από 49χρόνια στον αγώνα κατά της δικτατορίας είναι σήμερα εδώ. Με στεφάνια και λουλούδια στα χέρια για να τα αφήσουν εκεί που γράφτηκε με αίμα η ιστορία τους.

Μικρά παιδιά κρατούν κι εκείνα κόκκινα γαρύφαλλα τα αφήνουν στο μνημείο του Πολυτεχνείου και έχουν ακούσει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους

Στεφάνι κατέθεσε το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων, τους φοιτητές και τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αναγνωρίζουμε το χρέος μας να διαφυλάξουμε την ποιότητα των θεσμών και την ανοικτή προοπτική της κοινωνίας μας», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χθες, κατέθεσαν στεφάνια και αφήσαν λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Εκπρόσωποι των κομμάτων συλλόγων οργανώσεων, πλήθος κόσμου, προσέρχονται στο Πολυτεχνείο από το πρωί για να τιμήσουν την 49η Επέτειο Εξέγερσης των νέων κατά της δικτατορίας. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν στη 13:00, για την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης κεκλεισμένων των θυρών και θα ακολουθήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

madata.gr