16 Απριλίου, 2024

Κωπηλασία: Συγκομιδή μεταλλίων για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Τέσσερα μετάλλια, τα περισσότερα από το 2011 σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας, κατέκτησε η Ελλάδα στο Μόναχο.
Η συγκομιδή – ρεκόρ των τεσσάρων μεταλλίων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας, αποτελεί οδηγό για τη χώρα μας και στη Ρώμη.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ ελαφρών βαρών στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας.

«Όταν μπήκα στα τελευταία μέτρα και συνειδητοποίησα ότι όντως μπορώ να τα καταφέρω δεν σκεφτόμουν ούτε πόνο, ούτε τίποτα, απλώς ήμουν χαρούμενος που μπορούσα να κρατήσω και να φέρω το αποτέλεσμα. Όσο για το ότι πήρα το χρυσό και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».

Μόλις 29 κλάσματα του δευτερολέπτου στέρησαν από τον Στέφανο Ντούσκο την 1η θέση στον τελικό του σκιφ, όπου πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Λίγο νωρίτερα η Ζωή Φίτσιου είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο ελαφρύ σκιφ. Η 27χρονη πρωταθλήτρια με μία συγκλονιστική προσπάθεια, προσπέρασε την Ολλανδή Μαρτίνε Φελντχούις και πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Ίδια διάκριση και για την Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ, η οποία πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες κούρσες της μέχρι στιγμής.

Εξαιρετική επίδοση και από τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ρώμη, οι οποίες κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του κόμπο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Κολύμβηση
Ο Γιώργος Ασπουγαλής προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50μ. πρόσθιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης με 27.62, σε αντίθεση με τον Κώστα Μερετσόλια και τον Σάββα Θώμογλου που αποκλείστηκαν.

Στα 50μ. ελεύθερο των γυναικών, η Νόρα Δράκου έκανε την 11η καλύτερη επίδοση και πέρασε στα ημιτελικά, στα οποία δε θα βρίσκεται η Μαρίλεια Δρασίδου που αποκλείστηκε.

Στον τελικό των 100μ. πεταλούδα βρίσκεται από χθες και η Άννα Ντουντουνάκη και σήμερα θα υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Και ο Απόστολος Χρήστου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, στα 50μ. ύπτιο, αφού προκρίθηκε για ακόμη μία φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης.