26 Απριλίου, 2024

Κοντούλη: Πληροφορήθηκα ότι θα είμαι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ – Αυτό δεν είναι αλήθεια

Αλαλούμ φαίνεται να επικρατεί με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες είχε παραιτηθεί από τα ψηφοδέλτια η Ειρήνη Αγαθοπούλου ενώ σήμερα η Ιωάννα Κοντούλη, πρώην επικεφαλής των Οικολόγων Πρασίνων και υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε πως:

«Πληροφορήθηκα ότι περιλαμβάνομαι στο ψηφοδέλτιο Βόρειου Τομέα της Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ , θέλω να ενημερώσω ότι δεν θα είμαι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, ήδη ενημέρωσα αρμοδίως και ζήτησα επανόρθωση».

Κατά πληροφορίες, η πλευρά Κοντούλη ενημερώθηκε χθες και από τα δημοσιεύματα του Τύπου για την υποψηφιότητά της στις επικείμενες εθνικές εκλογές, βλέποντας τα σχετικά δημοσιεύματα με τα ονόματα όλων των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανά την Ελλάδα και όντας αιφνιδιασμένη.

Κομματικές πηγές ανέφεραν, ωστόσο, ότι το όνομα της κ. Κοντούλη είχε συμπεριληφθεί κατόπιν εισήγησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς θεωρήθηκε ότι η κ. Κοντούλη, η οποία ήταν υποψήφια και το 2019, ότι θα έπρεπε να είναι εκ νέου υποψήφια. Με δεδομένο ότι η λίστα που διανεμήθηκε χθες προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με τις υποψηφιότητες ήταν προς έγκρισή τους ως το ανώτατο κομματικό όργανο, σήμερα το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα την τελική λίστα υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

Από την πλευρά της η Ειρήνη Αγαθοπούλου η οποία ανακοίνωσε χθες Κυριακή την πρόθεσή της να μην είναι υποψήφια βουλευτής στο Κιλκίς με μία ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί γιατί οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση.

«Εχθές, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας είμαι εκλεγμένο μέλος, ανακοίνωσα την παραίτησή μου από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς. Την ανακοίνωσα εχθές στο ανώτατο όργανο του κόμματος, αλλά την είχα καταθέσει πολύ καιρό πριν στα αρμόδια όργανα, δηλώνοντας ότι δεν με ενδιαφέρει με την παρουσία μου ούτε να ξεπλένω ούτε να υπερασπιστώ ονόματα που έχουν συνδεθεί με συμπεριφορές και πρακτικές, στις οποίες το κόμμα μας μια ζωή ήταν απέναντι», υποστηρίζει η κυρία Αγαθοπούλου.

«Δεν ζήτησα ποτέ να αποχωρήσει κάποιος άλλος υποψήφιος από το ψηφοδέλτιο, ούτε να αλλάξει κάποια ειλημμένη απόφαση συλλογικού οργάνου για κάποιο άλλο όνομα, παρά μόνο για το δικό μου. Ζήτησα το εξής πολύ απλό: να μου δοθεί η δυνατότητα να μην υπηρετήσω από την πρώτη γραμμή – δηλαδή ως υποψήφια – μια επιλογή με την οποία δεν συμφωνώ. Εξάλλου, το προηγούμενο διάστημα έγινε ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι εθελοντική και δεν συγχέεται με την υπόλοιπη παρουσία μου στο κόμμα», τονίζει η βουλευτής Κιλκίς.

«Δεν φοβάμαι για την εκλογή μου, όπως κάποιοι καλοθελητές πρόλαβαν να πουν. Η νέα γενιά – στην οποία τολμώ ακόμη να συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου – το σάπιο, παλιό πολιτικό κατεστημένο και τους εκπροσώπους του δεν τους φοβόμαστε, τους απεχθανόμαστε και προσπαθούμε όσο το δυνατόν να στεκόμαστε μακριά», αναφέρει ακόμη.

«Μπορεί η Κεντρική Επιτροπή να αποφάσισε ότι δεν κάνει δεκτή την παραίτησή μου και ευχαριστώ όσες και όσους ψήφισαν έτσι γιατί θεωρούν την παρουσία μου σημαντική, όμως η τελική απόφαση είναι καθαρά προσωπική», καταλήγει η κυρία Αγαθοπούλου.