24 Ιουνίου, 2024

Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός από την κατάρρευση κτιρίου – Δείτε βίντεο από το συμβάν

Σοκάρουν τα πλάνα του έρχονται από τη Κωνσταντινούπολη όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί έχουν τραυματιστεί μετά από κατάρρευση κτιρίου. 

Επτά άτομα ανασύρθηκαν τραυματίες και συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό άλλων δύο από την κατάρρευση του κτιρίου που έπεσε σαν χάρτινος πύργος στην περιοχή Κιουτσούκ Τσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ, διευκρίνισε ότι επρόκειτο ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988.

Στο ισόγειο του κτηρίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Η στιγμή της κατάρρευσης του κτιρίου είναι σοκαριστική. Καταρρέει δίπλα σε ένα μικρό λεωφορείο με τους επιβάτες να μην μπορούν να πιστέψουν τι έχει συμβεί. Πέφτει σαν τραπουλόχαρτο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Μεγάλος αριθμός σωστικών συνεργείων της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) και ομάδων πρώτων βοηθειών με ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «την Κυριακή (02.06.2024), γύρω στις 08:40, κατέρρευσε το τριώροφο κτίριο που βρίσκεται στη διασταύρωση της οδού Belediye και της οδού Gecit στην περιοχή Kartaltepe της συνοικίας Kucukcekmece. Στο σημείο εστάλη μεγάλος αριθμός AFAD, ομάδες έρευνας και διάσωσης και ιατρικές ομάδες».

πηγή: newsit.gr