15 Ιουλίου, 2024

Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης: Απαντήσεις για τα 17 ΕΑΚ της χώρας ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Αθλητισμού

Ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Τα θέματα της ερώτησης είναι:
• Αν τα 17 ΕΑΚ της χώρας τηρούν τα κριτήρια της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για το χρόνο χρήσης των διαδρομών στα κολυμβητήρια από τα ερασιτεχνικά σωματεία. Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής ο χρόνος χρήσης των διαδρομών των Κολυμβητηρίων από τα σωματεία εξαρτάται από τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι αθλητές του κάθε σωματείου σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των καθημερινών προπονήσεων και την προαγωγή του αθλήματος.
• Σε ποιο στάδιο υλοποίησης είναι η νέα πισίνα στο ΕΑΚ Ηρακλείου και πότε προβλέπεται η παράδοσή της προς χρήση στην αθλούμενη νεολαία του Ηρακλείου;

Αναλυτικά η ερώτηση:
«Καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ αφενός για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία σας να εντάξετε στα κριτήρια κατανομής της χρηματοδότησης του αθλητισμού τη νησιωτικότητα και αφετέρου για την υλοποίηση της δέσμευσής που αναλάβατε για την αύξηση της χρηματοδότησης των 17 ΕΑΚ ανά την επικράτεια κατά 52,18%. Η «καρδιά του ελληνικού αθλητισμού» επιχορηγείται πλέον με 32 εκ. ευρώ το 2024 έναντι 21 εκ. ευρώ το 2023. Η επιπλέον αυτή χρηματοδότηση θα συνδράμει στη βελτίωση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών ώστε να καταστούν απολύτως ασφαλείς και να ωφελήσουν την αθλούμενη νεολαία μας.

Η ενασχόληση των νέων παιδιών με τον Αθλητισμό έχει τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη σωματική τους υγεία και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους. Ενώ παράλληλα αποτελεί ένα δυνατό όπλο αποτροπής της μάστιγας των ναρκωτικών και των διαφόρων εξαρτήσεων και συμβάλλει στην απάλειψη των φαινομένων βίας και εγκληματικότητας που δυστυχώς παρουσιάζουν σήμερα έξαρση ιδίως στις νεαρές ηλικίες.

Σημαντική συμβολή στα παραπάνω έχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Ο χρόνος χρήσης των διαδρομών των Κολυμβητηρίων από τα σωματεία εξαρτάται από τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι αθλητές του κάθε σωματείου σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή των καθημερινών προπονήσεων και την προαγωγή του αθλήματος.

Παράλληλα στο Ηράκλειο στις υφιστάμενες υποδομές σχεδιάζεται η κατασκευή νέας κολυμβητικής πισίνας που θα εξυπηρετεί τους αθλητές των ερασιτεχνικών σωματείων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Τηρούνται όλα τα κριτήρια που έχει ορίσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία από όλα τα ΕΑΚ ή υπάρχουν παρεμβάσεις;
2. Έχουν τη δυνατότητα οι διοικήσεις των ΕΑΚ να προχωρήσουν σε ανακατανομή του χρόνου παραβλέποντας τα κριτήρια της ΚΟΕ;
3. Σε ποιο στάδιο υλοποίησης είναι η νέα πισίνα στο ΕΑΚ Ηρακλείου και πότε προβλέπεται η παράδοσή της προς χρήση στην αθλούμενη νεολαία του Ηρακλείου;»