25 Απριλίου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου – Καταγγελίες: «Ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, αλλά κα τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Ειδικότερα, τα παιδιά που έχουν περάσει κατά καιρούς από τις δομές της οργάνωσης αλλά και πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος, φέρνουν στο φως περιστατικά και βιώματα που κουβαλούσαν μέσα τους για χρόνια.

Οι καταγγελίες και η υπόθεση βρίσκονται στα χέρια των Εισαγγελέων ανηλίκων, τα όσα έρχονται όμως στο φως μεγιστοποιούν το σοκ που έχει υποστεί η κοινωνία. «Μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται» ανέφερε στενός φίλος του 19χρονου που έχει προχωρήσει σε επίσημες καταγγελίες.

«Τον είχε είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά και τον προόριζε για κάτι μεγάλο, τον είχε κοντά του σε όλα τα ταξίδια, σε όλες τις δομές» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο φίλος του 19χρονου, συναντήθηκε με τον εργαζόμενο της δομής καθώς ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς δεν είχε ρεύμα και φαγητό.

«Μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος δεν είναι αυτό που φαίνεται. Τον είχε είχε πάρα πολύ κοντά του, ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά και τον προόριζε για κάτι μεγάλο, τον είχε κοντά του σε όλα τα ταξίδια, σε όλες τις δομές» ανέφερε. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως «Δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας. Είμαι φίλος του παιδιού που υπέστη την κακοποίηση», περιέγραψε όμως τα όσα είδε ο ίδιος να βιώνει ο φίλος του αλλά και τα όσα του μετέφερε κατά διαστήματα. Εκείνο το βράδυ δεν είχα νέα του, δεν είχαμε επαφή. Αποφάσισα να πάω να τον βρω. Πήγα τον βρήκα, ήταν σε άθλια κατάσταση, δεν είχε ρεύμα, δεν είχε φαγητό. Τότε ζούσε με έναν φίλο του. Είχε φύγει από τη δομή μετά από κάποια περιστατικά» είπε.

Και συνέχισε αναφερόμενος στα όσα του είχε πει για τον πατήρ Αντώνιο: «Ξεκίνησε να μου λέει ότι τον είχε πάρα πολύ κοντά του. Ήταν από τα αγαπημένα του παιδιά. Ήταν μαζί σε όλα τα ταξίδια σε όλες τις δομές. Αυτό που μου περιέγραψε πως έγινε ήταν από τα 15,5 – 16,5 , Η σεξουαλική κακοποίηση δεν είχε γίνει μόνο μια φορά. Πάρα πολλές φορές είχε τύχει να ξαπλώσουν μαζί στο κρεβάτι. Απαντώντας γιατί δεν πήγε να καταγγείλει νωρίτερα το τραγικό γεγονός ο 19χρονος, ο φίλος του είπε πως ήταν η κατάσταση της μητέρας του. «Η Κιβωτός παρέχει στέγη στη μητέρα του, επιδόματα για να μπορέσει να ζήσει, ο πατέρας Αντώνιος τον είχε πάρα πολύ κοντά του. Κάποια στιγμή έσπασε όλο αυτό» είπε.

Σε αντίθεση, ωστόσο με τα όσα έχει υποστηρίξει ο 19χρονος και ουσιαστικά επιβεβαιώνει και ο φίλος του, ένας άλλο παιδί που είχε βρεθεί στη δομή, παρουσιάζει μια διαφορετική διάσταση του θέματος. Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Μαρινιάκ, ωφελούμενος επί χρόνια από την ΜΚΟ, η οποία στηρίζει τον ίδιο και την αδελφή του, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ουσιαστικά «διαψεύδει» τον 19χρονο. «Αυτά τα παιδιά είναι επιβαρυμένα από τις οικογένειες τους, έχουν ψυχολογικά προβλήματα από τις οικογένειες τους. Ο 19χρονος τηλεφωνούσε συνεχώς στον πατέρα Αντώνιο και του ζητούσε επίμονα να έρθει στην Αθήνα και να τον συναντήσει. Δεν νομίζω να συνέβαινε κάτι τέτοιο αν υπήρχε μια κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του» ανέφερε.

«Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να τα τεκμηριώσουν και θα πέσουν σε αντιφάσεις και θα πρέπει η δικαιοσύνη να τα δει όλα αυτά», επεσήμανε ο νεαρός. Για τις αναφορές περί τιμωριών, εγκλεισμού σε κλουβιά για πουλιά και στέρηση φαγητού από παιδιά, απάντησε ότι «δεν το βάζει τιμωρία το παιδί, προσπαθεί να το βάλει σε ένα πλαίσιο για την ζωή του».

Στην ίδια εκπομπή φιλοξενήθηκε και μία μητέρα που τα παιδιά της είχαν βρεθεί στις δομές του ιδρύματος. Η ίδια μίλησε για τα όσα έζησαν τα παιδιά από τους παιδαγωγούς αποκαλύπτοντας πως: «Τα έγδερναν με τα νύχια τους… τα πέταγαν από τα κρεβάτια στο πάτωμα».