29 Μαρτίου, 2024

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Κριτήρια και δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2022 είναι 300.000 και το πρόγραμμα θα τρέξει από την 1η Αυγούστου 2022 ως τις 31 Ιουλίου 2023. Ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ – ποσό αυξημένο κατά 5 εκ. ευρώ σε σχέση με το πρόγραμμα της περιόδου 2021-2022.

Όπως παρουσιάζει άρθρο στο newsit.gr πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή φέτος στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, καθώς από την Τετάρτη έως και το βράδυ της Παρασκευής κατατέθηκαν περισσότερες από 200.000 αιτήσεις.

Δικαιούχοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το 2021 πραγματοποίησαν 50 μέρες:

εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή

ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή

συνδυασμό των παραπάνω.

Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν πρέπει να έλαβε επιταγή κοινωνικού τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2021-2022) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλον φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού).

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο ή μη μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως τις 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 14.00 μέσω του συνδέσμoυ https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό φέτος, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Παροχές

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει έως 6 διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Για συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Μυτιλήνη, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος, η Κως και ο Έβρος, το 6ήμερο μπορεί να γίνει 10ήμερο χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ ισχύουν 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις στην Β. Εύβοια και την Σάμο.

Αιτήσεις

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

madata.gr