28 Μαρτίου, 2024

Κοινή πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης του Κόμβου Καινοτομίας Κρήτης

Στη συνάντηση των εκπροσώπων της Περιφέρειας Κρήτης των Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και του ΙΤΕ με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας

Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιο Κυριαζή με αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης, όλων των Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και του ΙΤΕ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης , οι Αντιπρυτάνεις Έρευνας Μιχάλης Παυλίδης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Κώστας Ουγγρίνης(Πολυτεχνείο Κρήτης), Αθανάσιος Μαλάμος (ΕΛΜΕΠΑ) και η Χρύσα Δασκαλάκη Προϊσταμένη της Γ.Δ Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης.
Κατά την συνάντηση κατατέθηκε στον Γεν. Γραμματέα αναλυτική και ώριμη κοινή πρόταση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ανάπτυξης νέων και αξιοποίησης υφιστάμενων κτηριακών υποδομών στο πλαίσιο δημιουργίας του Κόμβου Καινοτομίας Κρήτης καθώς και χρηματοδότησης του φορέα λειτουργίας συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. Ευρώ.
Ο κ. Κυριαζής αφού εκτίμησε θετικά την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότατα της πρότασης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ενέργειες για την ένταξη σε χρηματοδότηση στον υπό αναθεώρηση σχεδιασμό των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συναντίληψης της Περιφέρειας Κρήτης και των Ακαδημαϊκών -Ερευνητικών Ιδρυμάτων είναι καθοριστικός παράγοντας για τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας της Κρήτης και αποτελεί σημαντικό παράγοντα ώστε η Κρήτη να γίνει Κόμβος Καινοτομίας με Διεθνή εμβέλεια και ακτινοβολία.