23 Απριλίου, 2024

Κηδεία τέως βασιλιά: Αποχαιρετιστήριο δείπνο στη «Μεγάλη Βρετανία» – 250 οι επίσημοι καλεσμένοι

Επέστρεψαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» όλα τα μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Μετά την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η βασιλική οικογένεια παραθέτει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία", ως είθισται στην Ελλάδα, με ψαρικά.

Παρακάθισαν μετά τις 18:00 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» οι καλεσμένοι στο γεύμα που παραθέτει η οικογένεια του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση της ταφής του το μεσημέρι.

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.  

Ακολούθως, όπως έχει γίνει γνωστό, η οικογένεια παραθέτει γεύμα για τους υψηλούς προσκεκλημένους της στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία", ως είθισται στην Ελλάδα, με ψαρικά.

 Ήδη λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, άρχισαν να φτάνουν στο ξενοδοχείο οι πρώτοι προσκεκλημένοι. Το χρονοδιάγραμμα έχει αλλάξει, κι έτσι το γεύμα θα παρατεθεί περί τις 18:00.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μενού θα περιλαμβάνει θαλασσινά, όπως καραβίδες, γαρίδες, σφυρίδα, καλαμάρια.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ξενοδοχείο αλλά και μέσα σε αυτό είναι δρακόντεια. Πολλοί είναι αυτοί που συγκεντρώθηκαν έξω από το σημείο για να δουν τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Σε κλειστό κύκλο η ταφή
Παρουσία μονάχα της οικογενείας και των επίσημων προσκεκλημένων έγινε η ταφή του πρώην βασιλιά, χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών καμερών. Λίγα μέτρα μακριά, στεκόταν πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα κτήματα Τατοΐου, για να τιμήσει τον τέως βασιλιά.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να εισέλθει μέσα στον χώρο των κτημάτων εάν δεν είχε πρόσκληση.

Ποιοι έδωσαν το "παρών"
Συνολικά οι προσκεκλημένοι είναι 250, εστεμμένοι και μέλη των βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, το "παρών" δίνουν ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίππε, με τη σύζυγό του βασίλισσα Λετίθια, αλλά και οι δύο αδελφές του πριγκίπισσες, Έλενα και Κριστίνα. Υπενθυμίζεται ότι ο Φελίππε είναι ανιψιός του Κωνσταντίνου και παιδί της αδελφής του Σοφίας.

Επίσης, ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος, που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Άμπου Ντάμπι.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας και η πριγκίπισσα Βενεδίκτη αδελφές της Άννας Μαρίας, έφτασαν στη χώρα μας και μάλιστα νωρίτερα της Δευτέρας.

  Από την Ολλανδία ήρθε τόσο ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος- Αλέξανδρος, όσο και η Βασίλισσα Μάξιμη, αλλά και η μητέρα του βασιλιά, πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Ακόμη, ο Βασιλιάς της Σουηδίας ΙΣΤ, Γουσταύος, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από την Ίγκριτ της Σουηδίας, μητέρα της Άννας Μαρίας, καθώς και η Βασίλισσα Σίλβια.

Στην Αθήνα για την κηδεία ήρθαν και η Βασιλική Πριγκίπισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, Άννα, συνοδεία του συζύγου της, ενώ παρούσα είναι και η κόρη του Δούκα του Κεντ, η γιαγιά της οποίας ήταν η Ελληνίδα Πριγκίπισσα Μαρία, κόρη του Πρίγκιπα Νικόλαου.

Από το Μονακό κατέφτασαν ο Αλβέρτος και η αδελφή του Καρολίνα, ενώ από το Λουξεμβούργο, το παρών έδωσε ο Μέγας Δούκας Ερρίκος.

Ο Πρίγκιπας Ράντου, σύζυγος της Μαργαρίτας, που είναι κόρη του Βασιλιά Μιχαήλ εκπροσώπησαν τη βασιλική οικογένεια της Ρουμανίας.

Τέλος, στην πρωτεύουσα βρέθηκαν ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας, Χαακόν Μάγκνους, ο οποίος και έχει βαπτιστεί από τη Βασίλισσα Μαργαρίτα, αδελφή της Άννας Μαρίας, αλλά και ο τέως βασιλιάς της Βουλγαρίας Συμεών Β’.

madata.gr