24 Απριλίου, 2024

Καιρός: Επιδείνωση με καταιγίδες από Τετάρτη – Αναλυτικά η πρόγνωση έως την Κυριακή (vid)

Παραμένει βροχερός o καιρός σήμερα Τρίτη 2/5, ενώ έρχεται επιδείνωση με καταιγίδες από την Τετάρτη 3/5, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά, η Τετάρτη θα περάσει με πολλές βροχές και καταιγίδες ισχυρές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στις περιοχές των βροχών.

Όσο για το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, δεν θα λείψουν και πάλι οι βροχές και οι καταιγίδες, θα είναι όμως πιο τοπικές, με μικρότερες εντάσεις γενικά. Οι άνεμοι την Παρασκευή θα γινούν βόρειοι, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση σταδιακά σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 03-05-2023

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, και από το μεσημέρι στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04-05-2023

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι στα δυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα τμήματα, σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-05-2023

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νοτιοανατολικά σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 06-05-2023

Στην ανατολική χώρα και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 , στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-05-2023

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στη χώρα, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Δείτε το βίντεο: