2 Ιουλίου, 2024

Καίγονται σπίτια στην Κερατέα – Τρίτο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Εκτός ελέγχου μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην Κερατέα. 

Παρά την τεράστια κινητοποίηση, οι φλόγες καίνε πλέον σπίτια στην περιοχή. Οι πρώτες αναφορές από το πεδίο κάνουν λόγο για αρκετές καμμένες κατοικίες και αυτοκίνητα, ενώ έχουν αναφερθεί και εκρήξεις.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, 36 οχήματα, 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Κάνουν συνεχείς ρίψεις, εν μέσω ισχυρών ανέμων, με ριπές 9 bf.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, εκκενώνονται οικισμοί. Στις 13:46 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 που αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μαρκάτι και ‘Αγιο Γεώργιο Θωρικού απομακρυνθείτε μέσω Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο». Υπενθυμίζεται ότι στις 12:35, είχε σταλεί μήνυμα από το 112 που καλούσε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα να απομακρυνθούν Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαυρίου προς Λαύριο.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η συντονιστική σύσκεψη για την πυρκαγιά που συγκάλεσε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.

Μιλώντας πριν από λίγο στον Σκάι, ο αντιδήμαρχος Λαυρωτικής Θ. Μακροδημήτρης, απηύθυνε έκκληση για την παροχή περισσότερων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, η Αστυνομία προχώρησε σε εκτροπές κυκλοφορίας:

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την πλευρά Τογάνι

-Παλαιά λεωφόρος Λαυρίου και λεωφόρος Πλάκας από την είσοδο για Μαρκάτι.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία σε εφαρμογή τέθηκαν επιπλέον εκτροπές κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Λαυρίου και παλαιά λεωφόρο Λαυρίου.

newsbeast.gr