19 Μαρτίου, 2024

Καταγγέλουν παιδοψυχολόγο για «βιομηχανία» ψευδών βεβαιώσεων

Πληθαίνουν οι καταγγελίες από πατέρες για παιδοψυχολόγο της Αθήνας που, όπως υποστηρίζουν, έβγαζε ψευδείς γνωματεύσεις πως οι ίδιοι είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά τους, με στόχο όπως λένε, οι πρώην σύζυγοι τους να τους αποξενώσουν από αυτά. Μάλιστα, ήδη ομάδα 11 γονέων έχει κινηθεί νομικά, καθώς κάνουν λόγο για οργανωμένο κύκλωμα.  
Νέα δεδομένα στην υπόθεση καταγγελίας  που είχε γίνει από μητέρα στην Πάτρα σε βάρος του άνδρα της για ασέλγεια σε βάρος της 4 ετών κόρης της. Η μάνα που είχε χωρίσει συναινετικά από τον πατέρα το 2020, μετά την καταγγελία για ασέλγεια, είχε κερδίσει τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα με αποτέλεσμα ο πατέρας να μπορεί να βλέπει το παιδί μόνο παρουσία της μητέρας και της γιαγιάς του.

Μιλώντας στο OPEN ο πατέρας, ο οποίος πρόσφατα δικαιώθηκε, μιλά για τον ύποπτο -κατά τον ίδιο – ρόλο της παιδοψυχολόγου που εξέδωσε τη γνωμάτευση. “Η πρώην σύζυγος δεν μου ξαναέδωσε το παιδί, ενώ της έκανα πάρα πολλές μηνύσεις για αυτόν τον λόγο. Ξαφνικά το Πάσχα, έρχεται αυτή η γνωμάτευση της παιδοψυχολόγου στην οποία λέει με έναν δικό της τρόπο, με δικανικά εργαλεία και όλα αυτά που χρησιμοποιεί, ότι το παιδί έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση”.

“Η παιδοψυχολόγος προσπάθησε να ανατρέψει τις εκθέσεις των παιδοψυχιάτρων, ανεπιτυχώς βέβαια, με τρόπο που δεν συνάδει σε επιστήμονες ” αναφέρει ο δικηγόρος Θανάσης Αμπατζής  και σημειώνει: “Έκανα μια μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο και απ’ ότι γνωρίζω έχει ήδη χρεωθεί σε εισαγγελέα η διερεύνηση του ρόλου της συγκεκριμένης παιδοψυχολόγου.

Συνολικά 11 πατέρες σχεδιάζουν να κινηθούν νομικά. Όλοι έχουν σε βάρος τους καταγγελίες για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών τους, με γνωματεύσεις της συγκεκριμένης παιδοψυχολόγου.

“Στις 11 το πρωί ήταν το δικαστήριο. Μήνυση μου έκαναν 10.30. Δηλαδή ακριβώς πριν από τη συζήτηση των ασφαλιστικών για να βλέπω το παιδί μου, ώστε να σταματήσουν την επικοινωνία. Γιατί με μια τέτοια κατηγορία, κανένας πρόεδρος δεν σου δίνει το παιδί” λέει καταγγέλλων από την Κόρινθο.

madata.gr