16 Απριλίου, 2024

Κάντο όπως η Ελλάδα και παραιτήσου λέει στον Ερντογάν η τουρκική αντιπολίτευση

Η τουρκική αντιπολίτευση καλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί μετά τους φονικούς σεσμούς, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο για την αντιμετώπιση των σεισμόπληκτων, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ενγκίν Οζκότς σχολίασε: «Στη γειτονική μας χώρα λόγω του δυστυχήματος με το τραίνο, ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε άμεσα. Σε μας δεν υπάρχει κάποιος που πρέπει να παραιτηθεί; Δεν υπάρχει κάποιος που να έχει συνείδηση;».

Ο Αχμέτ Σικ του Εργατικού Κόμματος δήλωσε: «Θα δικαστείτε για όσα δεν κάνατε τις πρώτες 48 ώρες μετά τον σεισμό. Θα λογοδοτήσετε όλοι. Κι εσύ να ξέρεις τα όρια σου. Δεν έχεις τιμή, αξιοπρέπεια. Αν είχες δεν θα μιλούσες. Δεν έχεις ανθρωπιά. Εχεις θράσος. Τους σκοτώσατε τους ανθρώπους. Δεν έχετε καμία ανθρωπιά. Τους σκοτώσατε , είστε δολοφόνοι!».

Ο Μπουλέντ Τουράν από το AKP του Ερντογάν απάντησε: «Eμείς δεν ζητάμε συγγνώμη από εσάς. Αυτό είναι αποτέλεσμα της σχέσης που έχουμε με τον λαό μας. Είναι η αυτοπεποίθηση μας. Ο πρόεδρος μας θα μπορούσε να μην το πει. Αλλά το είπε με ειλικρίνεια».

Ερντογάν: Η συγγνώμη δεν είναι αδυναμία
Η συγγνώμη δεν είναι δείγμα αδυναμίας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί για τα «φιλοδωρήματα» στα παιδιά των σεισμόπληκτων.

«Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο θράσος, τέτοια αγένεια» είπε η Ακσενέρ.

Ο Ερντογάν δήλωσε: «Δεν κάναμε τις εργασίες στον βαθμό που επιθυμούσαμε. Γι’ αυτο ζητώ συγγνώμη. To να λέμε τις αδυναμίες μας το να ζητάμε συγγνώμη δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Είναι αποτέλεσμα της από καρδιάς σχέσης που έχουμε με τον λαό μας».

 
Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, σχολίασε: «Η συγγνώμη ενός ηγέτη γίνεται με παραίτηση, με λογοδοσία με αποπομπή των υπευθύνων. Δεν μπορείς να ζητάς συγνώμη, μοιράζοντας φιλοδωρήματα στις πλατείες».

Το ρεπορτάζ του FOX HABER σχολίαζε πως η Mεράλ Ακσενέρ έφερε στην επικαιρότητα την κίνηση του Ερντογάν να μοιράσει χρήματα στα παιδιά στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια ξεδιαντροπιά, τέτοιο θράσος, τέτοια αγένεια» σχολίασε η Ακσενέρ.

madata.gr