8 Φεβρουαρίου, 2023

Καλάθι του νοικοκυριού: Δυσαρεστημένοι οι καταναλωτές μετά τις ανατιμήσεις

Πρώτη εβδομάδα του 2023 και οι ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ έφτασαν ήδη στους καταναλωτές.

Οι προμηθευτές αύξησαν τις τιμές σε τουλάχιστον 500 κωδικούς κι όπως φαίνεται δεν θα μείνουν ανεπηρέαστα ούτε και τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού.

Το καλάθι του νοικοκυριού διανύει την 10η εβδομάδα εφαρμογής και ο υπουργός Ανάπτυξης το υποδέχτηκε με ένα tweet, στο οποίο επιβεβαιώνει το κύμα ανατιμήσεων που έρχεται.

«10η εβδομάδα για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και μάλιστα το 1ο για το 2023, όπου και ξεκίνησαν οι γενικές αυξήσεις σε σειρά προϊόντων και από τα 833 προϊόντα του, τα 64 (8%) αυξήθηκαν, τα 55 (7%) μειώθηκαν, και τα 714 (85%) παρέμειναν στις ίδιες τιμές. Εξακολουθεί να εντυπωσιάζει», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, το καλάθι της προηγούμενης εβδομάδας περιελάμβανε 850 προϊόντα, εκ των οποίων τα 47 (6%) είχαν μειωμένη τιμή, τα 782 (92%) σταθερή τιμή και τα 21(2%) αυξημένη τιμή.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών
Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στην οποία εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης του καλαθιού με περισσότερα επώνυμα προϊόντα.

πηγή: MEGA TV