29 Μαρτίου, 2024

«Καμπανάκι» από Τζανάκη: «Είμαστε μπροστά σε μία πανσπερμία ιών που προσβάλουν παιδιά και ενήλικες»

O Νίκος Γκότσης, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο οποίος είναι νοσηλευτής ΤΕΠ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και επισήμανε τις εκτιμήσεις του.
Συγκεκριμένα είπε ότι, τον χειμώνα θα υπάρξει έξαρση κρουσμάτων γρίπης, κορωνοϊού και του συγκυτιακού ιού RSV.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

«Πριν από δύο χρόνια που είχαμε τον κορωνοϊό δεν είχαμε εμφανή συμπτώματα γρίπης, επειδή τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο και φόραγαν μάσκα. Τώρα έχουμε έξαρση κρουσμάτων γρίπης και του συγκυτιακού ιού».

Ο συγκυτιακός ιός, ο οποίος προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα, προκαλεί τα εξής συμπτώματα:

-βήχα

-πυρετό

-καταρροή

Επιπλέον επισήμανε ότι, οι παιδιατρικές είναι γεμάτες λόγω του εκρηκτικού «κοκτέιλ» κορωνοιού, γρίπης και του ιού RSV.

Επιπρόσθετα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μία πανσπερμία ιών που έρχεται.

«Είμαστε μπροστά σε μία πανσπερμία ιών που προσβάλουν παιδιά και ενήλικες. Μερικά από τα κρούσματα, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, προκαλούν βρογχιολίτιδα, με αποτέλεσμα να παθαίνουν δύσπνοια και γι’ αυτό χρειάζεται να νοσηλευτούν, να παρακολουθηθούν και να υποστηριχτούν», δήλωσε.

«Ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως ο πυρετός και η κόπωση, αντιμετωπίζονται στο σπίτι με τους γνωστούς τρόπους. Όταν το παιδί έχει δύσπνοια και πυρετό πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε ο κος Τζανάκης.

Τέλος, με βάση τον κ. Νίκο Τζανάκη, οι ενήλικες που έχουν αναπνευστικά προβλήματα παρατηρούνται μεγάλες προσελεύσεις στα νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού, αλλά και άλλων ιώσεων.