29 Απριλίου, 2024

Ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού μετά την επίθεση στη Νέα Σμύρνη

Την ώρα που είμαι πάνω στο μηχανάκι, καταλαβαίνω κάποιος να μου επιτίθεται και να με ρίχνει κάτω από το μηχανάκι. Επρεπε να σκεφτώ αν έχω ασφαλίσει το κράνος. Εψαχναν να βρουν τρόπο να βγάλουν το κράνος.

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που είπε ο αστυνομικός στους συναδέλφους του, ειδικούς φρουρούς που έσπευσαν στο νοσοκομείο να τον δουν

Ο αστυνομικός περιέγραψε στους συναδέλφους του πώς οι χούλιγκαν κατάφεραν να του βγάλουν το κράνος και να τον χτυπούν για δυόμιση λεπτά. Ο 27χρονος ειδικός φρουρός περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς ενώ δεχόταν άγρια επίθεση από εκατοντάδες άτομα, κατάφερε να μην του πάρουν το όπλο.  

Tο χρονικό της επίθεσης

Στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα κουκουλοφόρων ήρθε πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ένας από τον όχλο των χούλιγκαν ορμά και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον ρίχνει κάτω ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.

Δεκάδες άτομα περικυκλώνουν τον αστυνομικό και τον χτυπούν άγρια με κλωτσιές και γροθιές σε όλο του το σώμα. Τα χτυπήματα που δέχεται σε όλο το του κορμί, ακόμη και στο κεφάλι, είναι σφοδρότατα. Ο ξυλοδαρμός του ειδικού φρουρού κρατά περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν.

Οι άγνωστοι δράστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται έπειτα από περίπου μισή ώρα – αφού δεν μπορούσε να πλησιάσει από τα οδοφράγματα.

Ο 24χρονος ειδικός φρουρός, μεταφέρεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, φέρει ένα βαθύ τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού, έχει χάσει αρκετό αίμα όμως έχει τις αισθήσεις του και η αξονική, στην οποία υπεβλήθη βγήκε ευτυχώς καθαρή.

Ήθελαν νεκρό
Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στο OPEN: «Ήθελαν νεκρό. Ο πρώτος υπαίτιος που τον έριξε κάτω από το μηχανάκι θα βρεθεί και θα πληρώσει. Οι υπόλοιποι είναι πολλοί, είναι 60 άτομα. Ήδη η υπηρεσία είναι σε στάδιο που επεξεργάζεται τα βίντεο για να προχωρήσει στις αναγνωρίσεις και να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη. Οι προσαχθέντες είναι από διάφορα σημεία και εστίες αναταραχής».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, ο 24χρονος αστυνομικός είναι πολυτραυματίας, με τα σοβαρότερα χτυπήματα να είναι στο κεφάλι.

«Έχουμε να κάνουμε με αρπαγή αστυνομικού στην προκειμένη περίπτωση», δήλωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Υποστήριξε πως οι δράστες της επίθεσης επιζητούν να υπάρξει ένας νέος Κορκονέας, αλλά «είμαστε εκπαιδευμένοι επαγγελματίες αστυνομικοί και άλλον Κορκονέα δε θα έχουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Χρονόπουλος μίλησε για τους τραυματίες αστυνομικούς λέγοντας πως είναι πέντε στο σύνολο με τους τρεις να παραμένουν νοσηλευόμενοι. Για τον 27χρονο αστυνομικό, είπε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τη ζωή του.

Συνολικά για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, υποστήριξε ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ενώ δήλωσε πως η αστυνομία πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να απομονωθούν οι φωνές που ρίχνουν λάδι στη φωτιά για να δημιουργηθούν τέτοια θέματα.

Ο κ. Χρονόπουλος μίλησε για τη στιγμή των επεισοδίων και την τακτική που ακολούθησε η αστυνομία τόσο κατά τη διάρκεια αυτών όσο και κατά τον τραυματισμό του 27χρονου αστυνομικού.

«Είμαστε όλοι μαζί γιατί οι αστυνομικοί είναι μέσα στην κοινωνίας μας», κατέληξε.

 

 

madata.gr