28 Μαρτίου, 2024

Ιστορική συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο σε μία κρίσιμη παγκόσμια συγκυρία

Αύριο στις 22:30 η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο. Την Τρίτη στις 18:00 η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο απεσταλμένος του MEGA, Γιάννης Χρηστάκος, βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και μεταδίδει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  έχει φτάσει την αμερικανική πρωτεύουσα και το αύριο το βράδυ, θα είναι η συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει εκτός από τη δική τους συζήτηση και διευρυμένες συνομιλίες μετά, ενώ στις ΗΠΑ έχουν προγραμματίσει προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μία δεξίωση μέσα στον Λευκό Οίκο, που θα είναι και η διοίκηση καθώς και κάποιοι επιφανείς της ομογένειας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι στις 6 ώρα, ώρα Ελλάδος έχει προγραμματιστεί η ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στους Γερουσιαστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έχει επιμεληθεί προσωπικά μία ομιλία διάρκειας 30 λεπτών, από τα διμερη, τα ελληνοτουρκικά καθώς και μία αναδρομή στις ιστορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει και θέματα τη επικαιρότητας με τον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου. Θα μιλησει, επίσης,για αμυντικά ζητήματα που περνούν από το Κογκρέσο, και για τις προκλητκές ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

madata.gr