15 Απριλίου, 2024

Ισραήλ: Βομβάρδισε προσφυγικό καταυλισμό – Πάνω από 50 νεκροί

Συνεχές το ισραηλινό σφυροκόπημα στον παλαιστινιακό θύλακα μετά τον βομβαρδισμό προσφυγικού καταυλισμού το βράδυ του Σαββάτου. Σκληρές μάχες σώμα με σώμα των ισραηλινών δυνάμεων με άνδρες της Χαμάς στις παρυφές της πόλης της Γάζας.

O ισραηλινός στρατός σφυροκοπά την Γάζα χωρίς έλεος για 29η νύχτα.

Ένας από τους πυραύλους βρίσκουν στόχο στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι με αποτέλεσμα πάνω από 50 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, να βρουν τραγικό θάνατο, όπως λένε παλαιστινιακές πηγές.

Ισραηλινό χτύπημα κοντά και στο Ινδονησιακό νοσοκομείο.

Είχε προηγηθεί ισραηλινό πλήγμα στην είσοδο του νοσοκομείο Αλ Κούτς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 21ένας άνθρωποι.

Η μια σφαγή αμάχων διαδέχεται την άλλη. Μέσα σε ένα 24ωρο χτυπήθηκαν δύο σχολεία του ΟΗΕ που έγιναν καταφύγια για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων αμάχων.

«Στεκόμουν εδώ. Ξαφνικά έγιναν τρεις εκρήξεις. Έτρεξα εκεί, τις είδα μέσα στα αίματα. Μετέφερα πρώτα το ένα κορίτσι, μετά το άλλο. Είχε κοπεί το κεφάλι της. Που πρέπει να πάμε; Χτυπούν τα καταφύγια, χτυπούν και όσους περπατούν στους δρόμους της Γάζας. Από πότε είναι φυσιολογικό να χτυπάς καταφύγια αμάχων; Είναι μεγάλη αμαρτία», ανέφερε κάτοικος.

«Αυτό το σχολείο ήταν καταφύγιο προσφύγων. Παιδιά, γυναίκες, άμαχοι. Εδώ οι γυναίκες έψηναν ψωμί. Δείτε το ψωμί μέσα στα αίματα. Αυτό είναι το ματωμένο ψωμί της Γάζας», μετέδωσε δημοσιογράφος της παλαιστινιακής τηλεόρασης.

Η Χαμάς ανεβάζει βίντεο από χτυπήματα σε ισραηλινούς στόχους

Οι ισραηλινοί στρατιώτες προχωρούν όλο και περισσότερο προς την Γάζα με κύριο στόχο την εξόντωση της Χαμάς.

Τα ισραηλινά τανκς και το πεζικό δίνουν σκληρές μάχες με τη Χαμάς στα περίχωρα της πόλης, επιχειρώντας να διεισδύσουν σε πιο κεντρικά σημεία. Άλλες δυνάμεις εκκαθαρίζουν το παραλιακό μέτωπο στα βόρεια και γειτονιές που έχουν ήδη καταλάβει.

«Η Χαμάς δέχεται δυνατά πλήγματα και διαλύουμε την μια υποδομή μετά την άλλη. Μπορούμε να δούμε εδώ τις περιοχές στη Γάζα, σε κάθε πλατεία υπάρχουν υποδομές της Χαμάς. Αυτές καταρρέουν χάρη στην αποφασιστική δράση των στρατιωτών. Μπορώ να σας πω ότι σκοτώθηκαν 12 διοικητές της Χαμάς. Θα φτάσουμε σε όλους. Από τους ανώτατους διοικητές μέχρι τους τρομοκράτες στο πεδίο μάχης], ανέφερε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοαβ Γκάλαντ.

Η Χαμάς ανεβάζει βίντεο από χτυπήματα σε ισραηλινούς στόχους και ένοπλους να έχουν ανέβει επάνω σε ισραηλινό άρμα με την σημαία της οργάνωσης.

Σε άλλο βίντεο διακρίνονται εξτρεμιστές της Χαμάς σε σκληρές οδομαχίες με ισραηλινούς στρατιώτες αλλά και να μιλούν και να λένε ισλαμικούς ύμνους.

«Ο εχθρός σκότωσε τους γέροντες μας, τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας. Θα πάρουμε εκδίκηση για αυτούς».

«Ο Θεός είναι μεγάλος. Υπάρχει μόνο ένας Θεός».

Ο Ισραηλινός στρατός λέει πως θα επιτρέψει το άνοιγμα διαδρόμου για τέσσερις ώρες ώστε να απομακρυνθούν άμαχοι προς το Νότο.

Υπηρεσίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή, όμως λένε πως πουθενά δεν είναι ασφαλές στην Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, σχεδόν 400 χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στην Βόρεια Γάζα.

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον βασιλιά Αμπντάλα

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε στην Ιορδανία με τον βασιλιά Αμπντάλα και τους υπουργούς Εξωτερικών αραβικών χωρών. Εκείνοι ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έχει άλλη άποψη.

«Πιστεύουμε πως μια κατάπαυση του πυρός τώρα απλά θα επέτρεπε στην Χαμάς εκεί που είναι. Να μπορέσει να αναδιοργανωθεί και να επαναλάβει αυτό που έκανε στις 7 Οκτωβρίου», δήλωσε.

Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι του Νετανιάχου

Έξω από το σπίτι του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ εκατοντάδες διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του ισραηλινού πρωθυπουργού. Τον κατηγορούν για λάθος χειρισμούς που οδήγησαν στην σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στα ισραηλινά κιμπούτς.

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που αποφάσισε να στείλει τα παιδιά μας στις μάχες ενώ οι δικές τους κόρες είναι ασφαλείς στο σπίτι», λένε.

Νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως πάνω από τα τρία τέταρτα των Ισραηλινών θέλουν την παραίτηση του Νετανιάχου.

πηγή: MEGA TV