27 Απριλίου, 2024

Ισόβια για την Ρούλα Πισπιρίγκου: Με απόλυτη ψυχραιμία άκουσε τα ισόβια από τους δικαστές

Με απόλυτη ψυχραιμία, η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε τους δικαστές στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να της επιβάλουν ομόφωνα ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης, της Τζωρτζίνας. Έμοιαζε να έχει προετοιμαστεί για την καταδικαστική απόφαση.

«Κυρία κατηγορούμενη, έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση», είπε η πρόεδρος μετά την ανακοίνωση της ποινής, με την κατηγορούμενη να απαντά: «Έχω ασκήσει ήδη».

Λίγη ώρα αργότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου αποχωρούσε από το δικαστήριο
  
Το δικαστήριο με την έναρξη της σημερινής ακροαματικής απέρριψε όλα τα αιτήματα που εκκρεμούσαν. Επιπλέον, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση απέρριψε τα αιτήματα διαβίβασης πρακτικών στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών για το αδίκημα της ψεύδους κατάθεσης για τον Μάνο Δασκαλάκη και τους γιατρούς που κατέθεσαν στην υπόθεση.

Η πρόεδρος ανέφερε πως με την καθαρογραφή της απόφασης θα γίνει γνωστό το σκεπτικό και ανακοίνωσε: «Κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και συγκεκριμένα για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/21 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του παιδιού στις 29/1/22».

Στη δικαστική αίθουσα, η μαυροφορεμένη Ρούλα Πισπιρίγκου είχε στο πλευρό της τη μητέρα, την αδελφή και τον πατριό της. Μαζί τους συζητούσε στις διακοπές της διαδικασίας, δίνοντας την εικόνα πως περίμενε την καταδικαστική απόφαση των δικαστών.

Είναι ενδεικτικό πως ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, αφού να επανέλαβε τη θέση τους για «να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη», σημείωσε πως δεν θα υποβάλουν αίτημα ελαφρυντικών. Στην πράξη αυτό σήμαινε πως η μη αναγνώριση ελαφρυντικού καθιστούσε μονόδρομο τα ισόβια.

Στα πίσω έδρανα της δικαστικής αίθουσα, που ήταν κατάμεστη από νωρίς το πρωί, βρισκόταν ο Μάνος Δασκαλάκης μαζί με τον πατέρα του.

Λίγο πριν οι δικαστές φύγουν από τη δικαστική αίθουσα, η πρόεδρος ανέφερε πως «λύεται η συνεδρίαση» έπειτα από 14 μήνες ακροαματικής διαδικασίας και 99 συνεδριάσεις με τη σημερινή .

madata.gr