19 Απριλίου, 2024

Ισοπαλία με αρκετούς «πονοκεφάλους» για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ και Χανιά ήρθαν ισόπαλοι 1-1, σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Γεντί Κουλέ. Παρότι η ομάδα του Γιώργου Σίμου βρέθηκε μπροστά στο σκορ από το 60΄, με τέρμα του Σακόρ, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 85΄ με τον Γιάκο.

Ωστόσο η ισοπαλία δεν είναι αυτή που προβληματίζει τον ΟΦΗ, καθώς ο Σολίς και Μαρινάκης αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο τραυματίες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, θέλοντας να απειλήσουν την εστία του Κουτσαβασίλη, κυρίως με στημένες φάσεις.

Στο 20΄ ο Σολίς αποχώρησε τραυματίας και την θέση του πήρε ο Στάρτζεον, με τον τραυματισμό του Αργεντινού να επανεκτιμάτε μετά το τέλος την αναμέτρησης.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 22΄, με το Κιάσσο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ μετά την πάσα του Διαμαντόπουλου, να σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στην συνέχεια η ομάδα του Γιώργο Σίμου είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας να ξεκλειδώσει την άμυνα των Χανίων.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ ήρθε στο 43΄, με την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Στάρτζεον να περνάει άουτ.

Οι γηπεδούχοι «έχασαν» και άλλο παίκτη, καθώς μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Καμαρά, ο Μαρινάκης τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα στον ημίχρονο να αντικατασταθεί από τον Κοροβέση.

Στην επανάληψη ο «Όμιλος» συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, ανοίγοντας το σκορ στο 60΄, με τον Σακόρ με πλασέ να κάνει το 1-0, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Στάρντζεον.

Στο 64΄ οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους επικίνδυνη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον σουτ του Πλέγα μέσα από την μεγάλη περιοχή να το μπλοκάρει ο Σωτηρίου.

Ο ΟΦΗ απάντησε στις ευκαιρίες στο 74΄, με τον Σταρτζεόν να μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή μετά την πάσα του Γρίβα, με τον πλασέ του να περνάει δίπλα από το δοκάρι την εστίας του Κουτσαβασίλη.

Στο 85΄ οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψαν να σκοράρουν, με τον Νίκολιτς να βγαίνει στην αντεπίθεση να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Η ισοφάριση για τα Χανιά ήρθε ένα λεπτό αργότερο, με τον Γιάκο να βγαίνει τετ α τετ με τον Σωτηρίου, με την μπάλα μετά το ωραίο πλασέ να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Βαφέας, Σουρνάκης, Λυμπεράκης, Μαρινάκης (46΄Κοροβέσης), Σακόρ, Μεγιάδο (46΄Μπαλογιάννης), Νοικοκυράκης (62΄Μίγγος), Σολίς (20΄Στάρτζεον), Γρίβας, Γιάννου (62΄Σαρδινέρο)

Χανιά: Κουτζαβασίλης, Camara, Αναστασόπουλος, Γρομητσάρης, Ουνγιαλίδης, Σωτηράκος, Καρτσαμπάς, Παναγιωτούδης, Πλέγας, Διαμαντόπουλος, Κάσσος