27 Απριλίου, 2024

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας, αισθητός στην Αττική – Τι λέει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης

Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική. Η δόνηση είχε μέγεθος 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε ανοιχτά της Ηλίας, ανατολικά των Στροφάδων. Στην ιστοσελίδα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υπάρχουν δύο αναφορές σε σεισμούς ίδιου μεγέθους 5,7 Ρίχτερ στην περιοχή με διαφορά ενός λεπτού.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 09:10 σήμερα το πρωί στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Μεσσηνία σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου

 Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο Ιόνιο πέλαγος, 24 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων.

Σύμφωνα και με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.

«Βασικά, είναι ένας σεισμός, είναι 5,7 Ρίχτερ. Δεν εμπνέει κανέναν λόγο ανησυχίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο σειισμολόγος Άκης Τσελέντης. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα ακολουθήσουν και άλλοι μικρότερης έντασης, ενώ εκτίμησε ότι ήταν ο κύριος σεισμός.

Έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση λόγω του εστιακού βάθους του, σημείωσε ακόμη.

madata.gr