7 Μαΐου, 2024

Ήρθε από τον πάγκο και έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ στο 93΄

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη με ανατροπή απέναντι στην Βόλφσμπουργκ με 2-1 και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League.

Παρότι, η Ένωση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, κατάφερε να πετύχει απίστευτη ανατροπή, με απίστευτο γκολ του Σιμόες στο 64΄, με τον Ανσαριφάρντ στην εκπνοή της αναμέτρησης να δίνει την πρόκριση στην ΑΕΚ.

Στο 8΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, με τον Οτάβιο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης και τον Τσιντώντα να αποκρούει το πλασέ.

Η ΑΕΚ λίγα λεπτά αργότερα θέλησε να απαντήσει στις ευκαιρίες, με το σουτ του Τσιγκρίνσκι να περνάει άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Στο 17΄ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, με τον Σλάγκερ να ανατρέπει τον Κρίστισιτς, ωστόσο όμως ο Πέρβαν νίκησε τον Μάνταλο από την άσπρη βούλα.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο δυσκολευόντουσαν να πλησιάσουν την περιοχή των Γερμανών.

Στο 45΄ η Βόλφσμπουργκ άνοιξε το σκορ, με τον Μεχμέντι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ στην κίνηση, μετά από πάσα του Βέγκχορστ.

Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε θέλοντας να κυνηγήσει το γκολ, ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές της και πιέζοντας κυρίως από τον άξονα.

Στο 59΄, η ΑΕΚ έβγαλε κόντρα με καλές προϋποθέσεις, με το Σακχόφ να θέλει να μπει μέσα στην μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο Οτάβιο έκοψε την επίθεση.

Στο 64΄ ήρθε η ισοφάριση για την ΑΕΚ, με απίστευτο γκολ του Σιμόες, με σουτ.

Ο Πορτογάλος εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Πέρβαν.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, πίεσε για το γκολ που θα της έδινε την νίκη, με την πρώτη καλή ευκαιρία να έρχεται στο 70΄, με το σουτ του Λιβάγια να καταλήγει κόρνερ, μετά το γύρισμα του Γκαρσία.

Η ανατροπή και η πρόκριση για την Ένωση ήρθε στο 93΄, με τον Λιβάγια να παίρνει την κούρσα να δίνει την κάθετη πάσα στον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να περνάει τον Γκιλαβογκί και με εξαιρετικό πλασέ άφησε άγαλμα τον Πέρβεν και έκανε το 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Βόλφσμπουργκ (Όλιβερ Γκλάνσερ): Πέρβαν, Πάουλο Οτάβιο, Γκιλαβογκί, Λακρουά, Ρουσιγιόν, Άρνολντ, Σλάγκερ (60΄Γκέρχαρντ), Μπρέκαλο (79΄Μπιάλεκ), Μεχμέντι, Στέφεν, Βέγκχορστ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (81΄ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (87΄Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (62΄Λιβάγια)