28 Σεπτεμβρίου, 2023

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι μελέτες του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου των τελευταίων δεκαετιών στον Λιμένα Χερσονήσου

Ευρεία σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων – Σέγκος : Ένα ακόμη βήμα για τις παρεμβάσεις που θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή στον Λιμένα Χερσονήσου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα οραματικά έργα αναβάθμισης της χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου στα πρότυπα σύγχρονων διεθνών λιμένων.
Πρόκειται για παρεμβάσεις πλήρους αναβάθμισης της λειτουργικότητας της χερσαίας και της λιμενικής ζώνης η ολοκλήρωση των οποίων θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για τον Λιμένα Χερσονήσου.
Προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι προτάσεις ανάπλασης, τα λιμενικά έργα προστασίας και η συσχέτιση των προτεινόμενων παρεμβάσεων με την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων και τη γενικότερη ένταξή τους στο μελετητικό αντικείμενο. Θα ακολουθήσει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα στο μεγάλο αυτό project και έστειλε μήνυμα επίσπευσης των διαδικασιών για να ξεκινήσει άμεσα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο των τελευταίων δεκαετιών στον Λιμένα Χερσονήσου.
«Είμαστε πλέον σε θέση να βάλουμε σε τροχιά υλοποίησης τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Λιμένα Χερσονήσου με έργα πλήρους αναβάθμισης της λειτουργικότητας της χερσαίας και της λιμενικής ζώνης. Οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται θα μετατρέψουν μία από τις πλέον πολυσύχναστες και επισκέψιμες περιοχές όλης της Ελλάδας σε ένα έναν τόπο που δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από διάσημα θέρετρα σε όλο τον κόσμο. Το όραμά μας για τα έργα που θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για τον Λιμένα Χερσονήσου παίρνουν σάρκα και οστά», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.
Η μελέτη «ανάπλασης, αντιδιαβρωτικής προστασίας χερσαίας λιμενικής ζώνης Χερσονήσου και προστασίας λιμένα έναντι προσάμμωσης» προχωράει με ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ εξασφαλισμένες είναι πιστώσεις 8.000.000 ευρώ για την υλοποίηση των έργων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Αναστασάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Γιώργος Μπαγουράκης, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βάσω Συθιακάκη Προϊστάμενος Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Θεοτόκης Θεοδούλης, οι αρχαιολόγοι Εύα Μιτάκη και Νίκος Βασιλάκης, η μελετητική ομάδα καθώς επίσης και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χερσονήσου και του Λιμενικού Ταμείου.