26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ηράκλειο: Συναυλία «Τρόποι Μακρινοί»

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
Συναυλία «Τρόποι Μακρινοί»
Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
Ώρα έναρξης 21:00 (Ώρα προσέλευσης 20:30)
Είσοδος Ελεύθερη (χωρίς προσκλήσεις)

Ποια σχέση μπορεί να έχει μια αφρικανική χώρα χωρίς καμία πρό¬σβαση στη θάλασσα, με ένα νησί που κυριάρχησε σε ολόκληρη τη Με¬σόγειο από τα αρχαία χρόνια; Μια χώρα από καταβολής της πάμπτω¬χη, με την Κρήτη του πλούσιου τουρισμού, της εύφορης πεδιάδας και της υψηλής τεχνολογίας;

Αυτή είναι η μαγεία της μουσικής. Ενώνει τα διαφορετικά και μέσα από αυτήν την ένωση επιβεβαιώνεται το αξίωμα: παρά τις διαφορές, ο πολιτισμός είναι ένας και παγκόσμιος.

Οι Griot, οι βάρδοι από το Μάλι, με την κόρα, την άρπα με τις 21 χορ¬δές, τραγουδούν και ιστορούνται τους καημούς του λαού της πολύπα¬θης χώρας τους. Στο πέρασμα των χρόνων, αυτό το όργανο κατάφερε να αυτονομηθεί, να σολάρει, να αυτοσχεδιάζει και να συμπράττει με όργανα άλλου είδους και ύφους.

Ο Ballaké Sissoko είναι ένας Griot, που θα ενώσει τους ρυθ¬μούς και τη μουσική της κόρας του με τη λύρα του Ross Daly και τα όργανα άλλων άξιων μουσικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέες συν¬θέσεις, φτιαγμένες ειδικά για την αποψινή συναυλία, παράλληλα με κομμάτια της μουσικής παράδοσης του Μάλι.

Καλλιτέχνες & Συντελεστές: Ballaké Sissokο: κόρα, Ross Daly: λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, Pedram Khavarzamini: τόμπακ, Χάρης Λαμπράκης: νέυ, Yasamin Shahhosseini: ούτι, Ελευθερία Δαουλτζή: κανονάκι, Παύλος Σπυρόπουλος: κοντραμπάσο
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ross Daly
Διεύθυνση Παραγωγής: Αντώνης Αντωνακάκης, Στέλλα Βασιλάκη

Φεστιβάλ – «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»
Διοργάνωση Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ3

Χορηγοί: ANEK Lines, Blue Star Ferries, KARATARAKIS Hotels & Restaurants, Capsis Astoria Heraklion, Knossos Beach Bungalows Suites Resort & Spa, ATRION Hotel, Σητειακά Γλυκά “Αρετούσα”, Κύβος – Ψηφιακές Εκτυπώσεις, Windmills.gr, Cleanit eqpuiment supplies.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ: https://www.heraklion.gr/culture/crete51/crete51.html
Δείτε το σποτ του Φεστιβάλ εδώ: https://youtu.be/yq7U8h0Q5VA

Ακολουθήστε τις σελίδες του Φεστιβάλ στα κοινωνικά δίκτυα:
Facebook: https://www.facebook.com/festivalcrete.gr
Instagram: https://www.instagram.com/festivalcrete.gr