15 Ιουλίου, 2024

Ηράκλειο: Στην Πλατεία Δασκαλογιάννη μεταφέρθηκε η μονάδα αιμοδοσίας

Στην Πλατεία Δασκαλογιάννη μεταφέρθηκε η μονάδα αιμοδοσίας και ξεκίνησε η αιμοδοσία από το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τις ενέργειες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, για τη μεταφορά της μονάδας από την Πλατεία Ελευθερίας λόγω των εργασιών ανάπλασης.

Η Μονάδα Αιμοδοσίας λειτουργεί με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Δήμο Ηρακλείου.

Στην πρώτη ημέρα λειτουργίας της μονάδας στην πλατεία Δασκαλογιάννη παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας Γιώργος Πιτσούλης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης, ο ιατρός της μονάδας Στέλιος Ψυχαράκης, και ο νοσηλευτής της μονάδας Δημήτρης Ξημέρης.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης σε δήλωσή του ανέφερε:
«Η τοποθέτηση της μονάδας σε κεντρικό σημείο της πόλης δίνει τη δυνατότητα στους εν δυνάμει εθελοντές αιμοδότες να προβούν ευκολότερα σε αυτή την πράξη αλληλεγγύης και αλτρουισμού, αποφεύγοντας για όσους δεν επιθυμούν την επίσκεψη σε νοσοκομεία ιδιαίτερα σε μία εποχή έξαρσης των λοιμώξεων. Η αρχική φιλοσοφία της τοποθέτησης σε κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου, επιβεβαιώνεται με τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί ως τώρα».