26 Σεπτεμβρίου, 2023

Ηράκλειο, Μαλεβίζι και Χερσόνησος το σπίτι των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023», συνεχίζονται με επιτυχία στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Karteros Beach Sports Center αλλά και στην Αμμουδάρα, στο Ε.Α.Κ.Η. και στη Μαρίνα.

Εκτός από το Υπουργείο αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, μεγάλη συμβολή στην διοργάνωση έχουν οι Δήμοι Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου στην περιοχή των οποίων γίνονται τα 13 αθλήματα της διοργάνωσης και φιλοξενούνται όλες οι αποστολές.

Οι δήμαρχοι Μαλεβιζίου και Χερσονήσου καθώς και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου μιλούν για τη διοργάνωση:

Μενέλαος Μποκέας (Δήμαρχος Μαλεβιζίου)

«Το Μαλεβίζι μπορεί, και για πρώτη φορά γίνεται σπίτι σπουδαίων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων!

Η μεγαλύτερη γιορτή αθλητισμού είναι εδώ και η προβολή για τον τόπο μας τεράστια. Καλωσορίσαμε τους αθλητές και εκπροσώπους των 26 χωρών της Μεσογείου που συμμετέχουν και τους είπαμε ότι το δικό μας σπίτι, το Μαλεβίζι, είναι και δικό τους.

Το Μαλεβίζι, περήφανο και φιλόξενο, σήμερα γράφει ακόμη ένα πρωτοπόρο ραντεβού με την ιστορία. Για πρώτη φορά στηρίζουμε έναν θεσμό διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας.

Μια κορυφαία επιτυχία για την οποία άνοιξε το δρόμο ο συντοπίτης μας Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο της θητείας του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού».

Γιάννης Σέγγος (Δήμαρχος Χερσονήσου)

«Η σκληρή δουλειά που προηγήθηκε εγγυάται την επιτυχία των αγώνων και τα πρώτα δείγματα είναι εξόχως ικανοποιητικά. Ενώσαμε δυνάμεις προκειμένου να φιλοξενήσουμε αυτήν την, διεθνούς εμβέλειας, αθλητική διοργάνωση που περιλαμβάνει εκατοντάδες αθλητές και αποστολές και επισκέπτες από τρεις ηπείρους των χωρών της Μεσογείου.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των αγώνων, οι σύγχρονες υποδομές που κατασκευάστηκαν για τη διοργάνωση των αγώνων θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία και θα αποτελέσουν ένα ακόμη κύτταρο για αθλητικές δραστηριότητες.

Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες θα συμβάλουν όχι μόνο στην ανάπτυξη του Αθλητισμού, αλλά και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του τόπου μας. Για αυτό το λόγο βάλαμε από την πρώτη στιγμή ψηλά των πήχη προκειμένου οι εικόνες που θα ταξιδέψουν από την Κρήτη στο εξωτερικό και οι εμπειρία της φιλοξενίας στις διεθνείς αποστολές να είναι μοναδικές και αυθεντικές. Είναι σημαντική η διοργάνωση για τον Δήμο Χερσονήσου, την Κρήτη αλλά και τη χώρα ολόκληρη».

Κώστας Βαρδαβάς (Αντιδήμαρχος αθλητισμού Ηρακλείου)

«Η πόλη μας για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο τις διεθνούς αθλητικής κοινότητας.
Οι 3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν μια από τις σημαντικότερες αθλητικές εκδηλώσεις που φιλοξενήσαμε μέχρι σήμερα.

Ένα πολυαθλητικό γεγονός που μας δίνει την δυνατότητα να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια των φορέων της πόλης στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Οι εγκαταστάσεις, η πόλη μας με την κληρονομιά των 5 συν 1 πολιτισμών και τις ομορφιές της, η φιλοξενία και η θετική ενέργεια των εθελοντών θα μείνουν σε όλους τους αθλητές της Μεσογείου αξέχαστες ως την καλύτερη ανάμνηση από τον τόπο μας.

Ελληνική πολιτεία, Δήμος Ηρακλείου, Δήμοι Μαλεβιζίου και Χερσονήσου μαζί με την οργανωτική επιτροπή που σηκώνει το μεγάλο βάρος εργάζονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους αθλητές, προπονητές και συνοδούς των αποστολών.

Καλή διαμονή σε όλους τους επισκέπτες στην πόλη μας. Μια ακόμα διεθνής διοργάνωση που φέρνει το Ηράκλειο στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος».