1 Οκτωβρίου, 2023

Ηράκλειο: 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες – Η πόλη κινήθηκε στο ρυθμό της μεγάλης γιορτής των χωρών της Μεσογείου (pics)

Μια μέρα χαλάρωσης, μια μέρα γιορτής, μιας μέρα γνωριμίας. Λίγο πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος, την τελευταία μέρα του καλοκαιριού, οι άνθρωποι που έχουν σηκώσει το βάρος των ετοιμασιών της διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, κατέβασαν για λίγες ώρες τα… μανίκια και παρέα με την Αριάδνη, τον Μινώταυρο, νεαρούς αθλητές και τους προπονητές τους και το συγκρότημα Τροβαδούροι του Ήλιου, παρέλασαν γεμάτοι κέφι και χαρά στο κέντρο του Ηρακλείου και ήρθαν σε επαφή με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας, ενημέρωσης και διασκέδασης, όπως μαρτυρά το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από την βόλτα στα σοκάκια της πόλης.

Την παράσταση έκλεψαν, φυσικά, οι δύο μασκότ, η Αριάδνη και ο Μινώταυρος – οι δύο αέναες χαρακτηριστικές φιγούρες του μινωικού και κατ’ επέκταση του κρητικού πολιτισμού.

«Η ανταπόκριση του κόσμου και η θέρμη με την οποία μας αγκάλιασε σε αυτή τη μικρή παρέλασή μας, μάς γέμισε ικανοποίηση και αισιοδοξία ότι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλους αυτούς τους μήνες να φροντίσουμε για κάθε λεπτομέρεια των Αγώνων και να διαφημίσουμε τον όμορφο τόπο μας, δεν είμαστε μόνοι μας.

Περιμένουμε τους Ηρακλειώτες, αλλά και όλους τους Κρήτες και τους επισκέπτες μας, να έρθουν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες και να είναι σίγουροι ότι θα αποζημιωθούν και από την ποιότητα των υπηρεσιών, αλλά και από το υψηλού επιπέδου θέαμα», τόνισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Νταμπακάκης.

Η εκδήλωση αυτή, την οποία υποστήριξε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΘΕΜΑ Κρήτης 103.1, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από δραστηριότητες που έχουν ξεκινήσει από την πρώτη μέρα της σύστασης της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Karteros Beach Sports Center.

Οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023», θα φέρουν στο Ηράκλειο, τη Χερσόνησο και το Μαλεβίζι, τους τρεις συνδιοργανωτές Δήμους, περισσότερους από 1.500 αθλητές, προπονητές, παράγοντες και υποστηρικτικό προσωπικό από 26 χώρες της Μεσογείου. Θα διαρκέσουν μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου και οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε 13 αθλήματα.

* Περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook: www.facebook.com/MBG.Heraklion2023.