24 Ιουνίου, 2024

ΗΠΑ: Προειδοποίηση-απειλή διατύπωσε ο Τραμπ για το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το Fox News σήμερα ότι μία ποινή φυλάκισης θα μπορούσε να φέρει «σε σημείο ρήξης» τους οπαδούς του, δήλωση που αποτελεί στην ουσία απόπειρα του πρώην προέδρου να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου.

Μία επιβολή ποινής φυλάκισης «θα ήταν δύσκολο για το κοινό να την αποδεχθεί. Ξέρετε, κάποια στιγμή, υπάρχει ένα σημείο ρήξης», είπε με σχεδόν απειλητικό ύφος. Μάλιστα σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε ότι την συγκεκριμένη δίκη δεν μπορούσε να την κερδίσει ούτε η Μητέρα Τερέζα»

Η ετυμηγορία στην υπόθεση του χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς , η πρώτη καταδικαστική απόφαση κατά πρώην προέδρου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα εμποδίσει τον Τραμπ να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, ακόμη και στην περίπτωση καταδίκης του σε ποινή φυλάκισης.

Στην σημερινή του συνέντευξη ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι η δίκη ήταν «πολύ δύσκολη» για την σύζυγό του Μελάνια, η οποία δεν βρέθηκε στο πλευρό του στο δικαστήριο.

“Πρόκειται για οπλοποίηση και είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Δεν το είχαμε ποτέ αυτό σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε κατά τη διάρκεια της αποκλειστικής συνέντευξης.

“Οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν. Είναι μια απάτη”, είπε μιλώντας για τη δίκη. “Και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα… έμεινε ενωμένο σε αυτό. Βλέπουν ότι πρόκειται για μια οπλοποίηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης του FBI και όλα αυτά προέρχονται από την Ουάσινγκτον”.

Στην συνέντευξη – την οποία διηύθυναν οι συμπαρουσιαστές Pete Hegseth, Will Cain και Rachel Campos-Duffy και η οποία προβλήθηκε τμηματικά σε όλη την εκπομπή – ο Τράμπ κλήθηκε να ζυγίσει το πολιτικό τοπίο μετά την καταδίκη του.

Μια δημοσκόπηση της Daily Mail, για παράδειγμα, έδινε στον Τραμπ αύξηση της αποδοχής του κατά 6 μονάδες αμέσως μετά. “Οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν. Είναι μια απάτη”, είπε μιλώντας για τη δίκη. “Και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα… έμεινε ενωμένο σε αυτό. Βλέπουν ότι πρόκειται για μια οπλοποίηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης του FBI και όλα αυτά προέρχονται από την Ουάσινγκτον”, είπε.

Ο Τραμπ εστίασε στην υποτιθέμενη αδικία της υπόθεσης και στο πώς η ομάδα του προσπάθησε να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής της δίκης από το βαθύ μπλε Μανχάταν σε μια πιο ευνοϊκή τοποθεσία. Επίσης χτύπησε τον δικαστή Χουάν Μερτσάν, ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο μαζικής κριτικής από τους συντηρητικούς.

“Είχαμε ίσως, ίσως τη χειρότερη περιοχή σε ολόκληρη τη χώρα για μένα όσον αφορά την ψηφοφορία», είπε για το Μανχάταν, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση και πρόσθεσε: «Και πάντα τις φέρνουν [τις κατηγορίες] σε αυτά τα τμήματα. Είναι μέρη όπου οι Ρεπουμπλικάνοι δεν παίρνουν σχεδόν καθόλου ψήφους”, δήλωσε. “Αλλά, τα καλά νέα είναι ότι νομίζω ότι κάναμε ένα ρεκόρ πέρα από κάθε ρεκόρ για τη συγκέντρωση χρημάτων”.

Η σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων του πρώην προέδρου κατέρρευσε μετά την ετυμηγορία της Πέμπτης, μετατρέποντας την καταδίκη σε ροή μετρητών, καθώς είδε να εισρέουν δωρεές ρεκόρ για την προεκλογική του εκστρατεία.

Η νομική ομάδα του Τραμπ έχει υποσχεθεί να ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του, θέτοντας την υπόθεση στα χέρια του εφετείου της Νέας Υόρκης και ενδεχομένως και πέραν αυτού.

Ο πρώην πρόεδρος διατηρεί επίσης προβάδισμα έναντι του προέδρου Μπάιντεν σε αρκετές βασικές δημοσκοπήσεις σε πολιτείες με διακυμάνσεις, γεγονός που υποδηλώνει κάποιο επίπεδο δυσαρέσκειας με την τρέχουσα κυβέρνηση.

Πηγή: enikos.gr