20 Σεπτεμβρίου, 2024

ΗΠΑ: Μείωση της παραγωγής λόγω του τυφώνα στα μεγαλύτερα διυλιστήρια

Σε άμεση μείωση της παραγωγής προχώρησε ένα από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω του τυφώνα Francine που προβλεπόταν να περάσει ακριβώς ανατολικά της τοποθεσίας του, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις εργασίες στο διυλιστήριο Baton Rouge της Exxon Mobil Corp, στη Λουιζιάνα, αναφέρει το Reuters.

Η Exxon σχεδιάζει την μείωση της παραγωγής έως και το 20% της δυναμικότητας 522.500 βαρελιών την ημέρα (bpd) του διυλιστηρίου Baton Rouge μέχρι την Τετάρτη που θα βρισκεται σε εξέλιξη ο τυφώνας Francine. Το διυλιστήριο είναι το έκτο μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Φράνσιν ενισχύθηκε σε τυφώνα το βράδυ της Τρίτης, ωθώντας τους κατοίκους της Λουιζιάνα να εγκαταλείψουν την ενδοχώρα πριν από την αναμενόμενη πτώση της την Τετάρτη με απειλητικούς για τη ζωή ανέμους, βροχοπτώσεις και καταιγίδα ύψους έως και 3 μέτρων.

 
Το διυλιστήριο της Exxon και της Shell Plc , δυναμικότητας 233.702 βαρελιών την ημέρα (bpd) στο Norco της Λουιζιάνα σχεδίαζαν να βασίζονται σε πληρώματα “ridethrough” που θα εχουν την ευθύνη  για τη λειτουργία των διυλιστηρίων κατά τη διάρκεια της θύελλας. Στο διυλιστήριο Norco, όλοι οι εργαζόμενοι εκτός από το πλήρωμα του ridethrough στάλθηκαν στο σπίτι το μεσημέρι της Τρίτης, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τις λειτουργίες της Norco. Η Shell επιβεβαίωσε σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο της εταιρείας ότι το διυλιστήριο θα βασιζόταν σε πλήρωμα.