20 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες σε σούπερ μάρκετ στη Βιρτζίνια – Σκοτώθηκε ο δράστης, ελέγχουν αν εργαζόταν εκεί

 Μία ακόμη πολύνεκρη επίθεση βιώνουν οι ΗΠΑ καθώς άγνωστος άνοιξε πυρά μέσα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Walmart στην πόλη Τσέζαπικ, της πολιτείας Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα πέσουν νεκροί και τραυματίες δεκάδες άνθρωποι που ήταν στο σημείο, ανάμεσά τους και ο δράστης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι νεκροί φέρεται να είναι «λιγότεροι από 10».

Οπως έχουν ανακοινώσει οι Αρχές, ο δράστης είναι ανάμεσα στους νεκρούς ωστόσο ακόμη δεν έχει διασαφηνιστεί αν ήταν υπάλληλος στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ ή μπήκε ως πελάτης, αν και υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο πως ο συγκεκριμένος είναι επιτελική θέση. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν μπει στον χώρο όπου και αντίκρυσαν τους τραυματισμένους αλλά και τους νεκρούς.

Η γερουσιαστής της πολιτείας της Βιρτζίνια, Λουίζ Λούκας, ανέφερε σε μια δήλωση: «Είμαι απολύτως συντετριμμένη που ο τελευταίος μαζικός πυροβολισμός στην Αμερική έλαβε χώρα σε ένα Walmart στην περιοχή μου στο Τσέζαπικ της Βιρτζίνια απόψε. Δεν θα ησυχάσω μέχρι να βρούμε τις λύσεις για να τερματιστεί αυτή η επιδημία βίας με όπλα στη χώρα μας που έχει πάρει τόσες πολλές ζωές».