29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ – κακοκαιρία: Λεηλατούν κλειστά καταστήματα

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ πλήττονται από τον φονικό χιονιά καθώς, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι και τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα.

Κλειστοί αυτοκινητόδρομοι, ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων, κυκλοφοριακό χάος, διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης είναι λίγες από τις επιπτώσεις του ακραίου καιρικού φαινομένου που πλήττει τις ΗΠΑ. Οι «κυκλώνες βόμβας», επισημαίνει το CNN, είναι πιο συνηθισμένοι στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και του Καναδά, όπου η δροσερή γη και το θερμό ρεύμα του Ρεύματος του Κόλπου δημιουργούν πρόσφορο έδαφος.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο «NBC», μέχρι στιγμής, 57 είναι οι νεκροί που έχουν καταγραφεί σε 12 αμερικανικές πολιτείες. Οι θάνατοι σημειώθηκαν στο Κολοράντο, το Ιλινόις, το Κάνσας, στο Κεντάκι, το Μίσιγκαν, το Μιζούρι, τη Νεμπράσκα, τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο, την Οκλαχόμα, το Τενεσί και το Ουισκόνσιν.

Λεηλασίες στο Μπάφαλο

Οι αρχές του Μπάφαλο, κατέγραψαν πολλές λεηλασίες σε καταστήματα που είχαν κλείσει ενόψει της καταστροφικής χιονοθύελλας. «Οι λεηλασίες δίνουν και παίρνουν στο Μπάφαλο με πολλούς να εκμεταλλεύονται τους άδειους δρόμους όπου οι χιονοπτώσεις και οι συνθήκες χιονοθύελλας έκαναν τους δρόμους απροσπέλαστους», σχολιάζει το BBC.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης ενός μικρού οικογενειακού καταστήματος στο ανατολικό Μπάφαλο, υπό καθεστώς ανωνυμίας, μία ομάδα νεαρών Αμερικανών εισέβαλε στο κατάστημά του την ημέρα των Χριστουγέννων. «Πήραν τα πάντα. Από παιχνίδια και ηλεκτρονικά έως ηχεία», είπε.

Ο ίδιος υπολογίζει ότι ο εξοπλισμός του που έκανε «φτερά» κόστιζε περίπου 50.000 δολάρια. Τόνισε επίσης ότι κάλεσε την αστυνομία, «αλλά μου είπαν ότι ήταν πολύ απασχολημένοι με τον απεγκλωβισμό των ηλικιωμένων».

πηγή: in.gr