16 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Απειλή πυρηνικού πολέμου μέσω στρατόσφαιρας

Χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο προς το Κογκρέσο τα Μέσα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μιλούν για πυρηνική απειλή από τη Ρωσία που έχει βάλει στο στόχαστρό της τους αμερικανικούς δορυφόρους.

Ο κίνδυνος του πυρηνικού ολέθρου επιστρέφει ή καλύτερα μετατίθεται στη στρατόσφαιρα.

Φόβους για πυρηνική απειλή προκάλεσαν οι πληροφορίες πως οι αμερικανικές αρχές προειδοποίησαν τα μέλη του Κογκρέσου και τους συμμάχους τους στην Ευρώπη ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει νέο όπλο που μπορεί να πλήξει αμερικανικούς δορυφόρους, οι οποίοι ελέγχουν τις επικοινωνίες, την επιτήρηση και τον έλεγχο στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Γη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών του Κογκρέσου, που ενημέρωσε τους βουλευτές, έκανε λόγο για «απειλή εθνικής ασφάλειας».

«Εάν η Ρωσία μπορέσει να μας «τυφλώσει» ώστε να μην μπορούμε να συγκεντρώνουμε αυτές τις πληροφορίες, χωρίς καμία αμφιβολία θα πρόκειται για πράξη πολέμου επειδή έτσι θα απειλήσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», είπε ο πρώην διοικητής CIA.

Ο Λευκός Οίκος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την αποκάλυψη.

«Έχω εκπλαγεί από την απόφαση του βουλευτή Τάρνερ να κάνει ανακοινώσεις μια μέρα πριν τη συνάντηση με ειδικούς σε θέματα πληροφοριών και άμυνας που συγκάλεσα, στην οποία θα λάβει μέρος και ο ίδιος», είπε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει τις πληροφορίες, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες περί τίνος πρόκειται.

«Σε αυτό το σημείο δεν είναι σαφές εάν οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρηνικό ή για πυρηνοκίνητο όπλο, δύο πράγματα που διαφέρουν ουσιωδώς. Όμως είναι ξεκάθαρο πως αυτή η τεχνολογία θεωρητικά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το μεγάλο δίκτυο εμπορικών και στρατιωτικών δορυφόρων των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και οι δορυφόροι που ελέγχουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο», μετέδωσε του δελτίο του CNN.

Από την πλευρά της, η Μόσχα απέρριψε τις προειδοποιήσεις χαρακτηρίζοντάς τις ως «κακόβουλη σκευωρία» και «κόλπο του Λευκού Οίκου» ώστε να πιέσει το Κογκρέσο να εγκρίνει το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Πηγή: megatv.com