5 Οκτωβρίου, 2024

Ιωνάς Καρούσης: Θρήνος για τον 26χρονο που έπεσε νεκρός από χτύπημα της Χαμάς στο Τελ Αβίβ

«Ήταν το καλύτερο παιδί, μια ψυχούλα, μορφωμένος, έπαιζε πιάνο, ήταν αθλητής, πήγε να κάνει την εργασία του στο πανεπιστήμιο. Δεν είναι “έχασε τη ζωή του” αυτό, τον δολοφόνησαν, τον γαζώσαν με 4 σφαίρες στο στήθος», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο θείος του Ιωνά Καρούση, του 26χρονου Έλληνα που έπεσε νεκρός από την τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ το απόγευμα της Τρίτης, με τη Χαμάς να αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα. Μιλώντας στην ΕΡΤ και περιγράφοντας πώς βρέθηκε ο Ιωνάς στον σταθμό του τραμ όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση, είπε ότι «δεν πήγε να χρησιμοποιήσει το τραμ αλλά για να καταγράψει τον χώρο για την εργασία του στο πανεπιστήμιο».

«Ο αδερφός μου (σ.σ. ο γνωστός νευροχειρούργος Δημήτρης Καρούσης) δεν μπορεί να αρθρώσει. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήμασταν μαζί στη Θεσσαλονίκη. Εδώ ήταν η πατρίδα του Ιωνά, άλλο αν γεννήθηκε και σπούδαζε στο Ισραήλ. Ο αδελφός μου και η σύζυγός του πήγαν με υποτροφία στο Ισραήλ γιατί ήταν άριστοι φοιτητές. Ο Ιωνάς πήγε στο Τελ Αβίβ να σπουδάσει γιατί δεν υπήρχε η σχολή που ήθελε στην Ιερουσαλήμ» πρόσθεσε ο θείος του άτυχου 26χρονου. Ερωτηθείς αν ο πατέρας του Ιωνά του είχε μεταφέρει κάποιο αίσθημα φόβου, ο Γιώργος Καρούσης απάντησε «ο αδελφός μου είναι 36 χρόνια εκεί, είχαν συνηθίσει τον τρόπο ζωής εκεί και έπαιρναν τις προφυλάξεις τους».
 
Ο Ιωνάς Καρούσης έπεσε νεκρός στο τρομοκρατικό χτύπημα που έγινε το βράδυ της Τρίτης σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ. Συνολικά επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ για το χτύπημα την ευθύνη ανέλαβε η Χαμάς.