13 Ιουλίου, 2024

Ημερίδα για την «Βία και Παρενόχληση στο Χώρο της Εργασίας» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) στις 29 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ώρα 18.30 στο KNOSSOS BEACH (Κοκκίνη Χάνι), διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Βία και Παρενόχληση στο Χώρο της Εργασίας». Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών ΊΡΙΔΑ και την ευγενική χορηγία του Ξενοδοχείου KNOSSOS BEACH.
Ο Εργασιακός Εκφοβισμός «Mobbing» είναι Βία και Παρενόχληση στο χώρο εργασίας. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που απασχολεί σήμερα τόσο την Ελληνική, όσο και την Ευρωπαϊκή κοινωνία, γιατί αφορά το σύνολο της κοινωνίας, Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, εργαζόμενους και επιχειρηματίες, προϊστάμενους και υφιστάμενους, ανεξάρτητα από φύλο, εθνικότητα , θρησκεία, οικονομικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, που επιδρά στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, μεταφέρεται στην οικογένεια, ενώ παράλληλα επηρεάζει αρνητικά την λειτουργία μιας Επιχείρησης ή ενός Οργανισμού.
Στόχος της Ημερίδας είναι, να παρουσιαστεί η υπάρχουσα κατάσταση, το Νομοθετικό πλαίσιο, τα στατιστικά στοιχεία που τεκμηριώνουν την ανησυχία μας, αλλά κυρίως να δοθεί ένα αισιόδοξο μήνυμα μέσα από το τρίπτυχο Πρόληψη -Αποφυγή -Διαχείριση, ότι μπορεί να Νικηθεί!!
Κεντρικός Ομιλητής είναι ο Ιωάννης Μαρκέτος κάτοχος MBA, Διδάσκων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ιδρυτής της MRK Consulting, Συγγραφέας, αρθρογράφος, ομιλητής σε Συνέδρια που έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος σε πολυεθνικές και εγχώριες εταιρείες. Στο πλαίσιο της ομιλίας του θα αναλυθεί το φαινόμενο της Βίας και παρενόχλησης στην εργασία, προτείνοντας τρόπους Πρόληψης, Αποφυγής και Διαχείρισης. Επίσης, θα παρουσιαστεί η 1η Πανελλήνια Έρευνα για τον Εργασιακό Εκφοβισμό, που πραγματοποίησε ο ίδιος, σε συνεργασία με την εταιρεία Kαπα Research.
Συνομιλήτριες η Δρόσου Ζαχαρένια, Κοινωνιολόγος Msc, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ΙΡΙΔΑ, η οποία θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Equal Pay for all, Ισότητα στους Μισθούς μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο ως πρόβλεψη και αντιμετώπιση αυτής της μορφής εργασιακής βίας καθώς και η Παναγιωτάκη Μαρίνα, Δικηγόρος ,η οποία θα μιλήσει για την παρενόχληση στην εργασία και την Δικαιοσύνη.
Η κ. Δέσποινα Λογιάδου, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας ( ΕΓΕ ), Οικονομολόγος και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, θα προλογίσει το βιβλίο του κ. Ιωάννη Μαρκέτου.
Την Ημερίδα θα συντονίσει η κ. Μαρία Παπαδακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΕΛΜΕΠΑ.